in

Site olandez anti-români: Europarlamentarii din PPE cer intervenţia Comisiei Europene

Delegaţia României în grupul europarlamentar PPE a condamnat, miercuri la Strasbourg, apelul discriminatoriu al Partidului Libertăţii din Olanda îndreptat împotriva cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est, şi a propus introducerea pe ordinea de zi a PE a unei declaraţii a Comisiei Europene urmată de o dezbatere pe acest subiect.

"Acest demers creează un precedent grav în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni. Am cerut Comisiei Europene o reacţie rapidă şi pe măsura gravităţii acestei acţiuni care instigă la discriminare şi xenofobie. Am trimis o întrebare scrisă Comisiei Europene referitoare la măsurile pe care intenţionează să le ia. Am propus totodată introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului European a unei declaraţii a Comisiei urmată de o dezbatere pe acest subiect. Guvernul olandez trebuie să îşi asume cât de curând responsabilitatea cu privire la aceste derapaje. Olanda este unul din locurile în care s-a născut cultura toleranţei. Aşteptăm ca autorităţile să sancţioneze abrupt astfel de ieşiri specifice populismului politic de extremă dreapta. Din păcate, Olanda recidivează în poziţii non-europene nerespectându-şi propriile angajamente. Opoziţia la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu are nicio bază juridică în conformitate cu legislaţia europeană. Stigmatizarea popoarelor este inacceptabilă. Olanda este primul investitor în România obţinand profit din activităţile economice din ţara noastră. Având în vedere că Olanda a prelungit restricţiile pe piaţa muncii pentru lucrătorii români şi bulgari, credem că guvernul olandez înţelege circulaţia liberă a forţei de muncă în Europa ca un proces într-un singur sens, de la ei către ceilalţi", relevă declaraţia delegaţiei României în grupul europarlamentar PPE.

Partidul olandez al Libertăţii (PVV), cu un program xenofob şi ultranaţionalist, a lansat recent un site unde cetăţenii olandezi pot depune plângeri împotriva cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda. ''Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut locul de muncă din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Dorim să ştim'', acesta este mesajul postat pe site-ul respectiv.

Mesajul este ilustrat cu titluri din presă referitoare la est-europeni, precum ''Nu ar fi mai bine dacă v-aţi întoarce în ţările voastre?'' şi ''Est-europenii – criminalitate în creştere''.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crimă de Sfântul Valentin: italian ucis cu 20 de lovituri de cuţit din cauza unei românce

429 de euro pe lună pentru a trăi în Italia