in

Cum pot tinerii să-şi găsească mai uşor de muncă în Italia

În cadrul programului "Primul tău loc de muncă EURES", patru servicii de ocupare a forţei de muncă, selectate din Italia, Germania, Spania şi Danemarca, îi vor ajuta pe tineri să îşi caute un loc de muncă în alte state membre decât cel de origine. In cadrul proiectului, tinerii cetăţeni ai UE cu vârste cuprinse între 18 si 30 de ani vor primi informaţii si sprijin pentru recrutare şi vor avea posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru candidatura sau pentru formare profesională.

Comisia Europeană a lansat un proiect-pilot menit să-i ajute pe tineri să îşi găseasca un loc de muncă într-o altă ţară din UE, informează Euractiv.ro.

În etapa sa iniţială, proiectul "Primul tău loc de muncă EURES" (Your first EURES job) va avea ca scop îmbunătăţirea mobilităţii transfrontaliere pentru 5.000 de persoane. El va servi, de asemenea, drept teren de testare pentru transformarea EURES -reţeaua serviciilor de ocupare a forţei de muncă din statele membre – într-un serviciu pan-european de ocupare a forţei de muncă.

Exemplu: Provincia Roma a anunţat că va pune la dispoziţie 500 de locuri de muncă – cu contracte de cel puţin şase luni- prin programul Your first Eures Job. Detalii AICI.

Comisia intentionează să îmbunătăţească EURES pentru a oferi un grad mai ridicat de transparenţă pe piata europeana a forţei de muncă si pentru a directiona persoanele aflate in căutarea unui loc de muncă şi pe cele care sunt în curs de schimbare a locului de muncă către zonele unde pot fi găsite locuri de muncă vacante. Sistemul va oferi, de asemenea, un acces mai uşor şi în timp real la locurile de muncă vacante disponibile în UE, prezentand in acelaşi timp angajatorilor o rezervă de candidaţi cu aptitudinile adecvate.

In cadrul programului, patru servicii de ocupare a forţei de muncă, selectate din Italia, Germania, Spania, Danemarca îi vor ajuta pe tineri să îşi caute un loc de muncă în străinătate. În cadrul proiectului, tinerii cetăţeni ai UE cu vârste cuprinse intre 18 si 30 de ani vor primi informaţii ţi sprijin pentru recrutare şi vor avea posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru candidatura sau pentru formare profesională.

Întreprinderile mici şi mijlocii, mai precis societăţile cu mai puţin de 250 de angajaţi, pot solicita sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costul formării lucrătorilor nou-recrutaţi şi a-i ajuta ăn privinţa schimbării domiciliului.

In prezent, peste 5,5 milioane de tineri europeni se află in căutarea unui loc de muncă.

Pagina de internet dedicata proiectului "Primul tau loc de muncă EURES" poate fi accesata pe portalul Europa la adresa: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=993

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accidente rutiere, printre victime un copil de patru ani/ VIDEO

Românii din Milano: „Rechemarea consulului Dinu este un abuz!”