Menu
in

Declaratii de venit pe anul 2010

A ȋnceput perioada necesară depunerii declaraţiilor de venituri pe anul trecut- 2010. Mulţi angajaţi, ȋnsă, vor avea câteva zile ȋn plus, faţă de termenul limită prevăzut iniţial, pentru a-şi prezenta câştigurile şi a afla câţi bani trebuie să plătească ȋn taxe.

Termenul de prezentare a declaraţiei “730” a fost prelungit până la 20 iunie pentru intermediarii autorizaţi, cum ar fi contabilii şi centrele de asistenţă fiscală- CAF. Prezentarea este gratuită, dar cei care oferă asistenţă pentru completarea formularelor pot aplica un tarif de câteva zeci de euro.

Pentru completarea declaraţiei de venituri este fundamental formularul CUD, certificatul emis de către angajator care arată câte taxe au deja deduse din salariul angajatului. Sunt importante şi chitanţele, facturile şi alte documente care arată că contribuabilul a făcut cheltuieli speciale, precum cele medicale, fapt care ȋi permite să beneficieze de reduceri la impozite.

Efectele declaraţiei fiscale vor fi resimţite în statul de plată din luna iulie. Cine a plătit impozite mai mari decât cele cuvenite, va primi la salariu rambursarea diferenţei, iar cine are, ȋnsă, o datorie la stat, va ȋncasa un salariu mai mic decât de obicei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version