in

Precizările Ambasadei cu privire la desfăşurarea referendumului: “Pot vota şi turiştii”

Cum se va desfăşura referendumul din 29 iulie în Italia? Iată câteva răspunsuri la întrebările pe care le-am adresat Ambasadei României de la Roma.

În ce interval de timp se va desfăşura referendumul pe teritoriul Italiei?

Conform prevederilor referitoare la desfăşurarea Referendumului din 29 iulie, secţiile de vot vor fi deschise în intervalul 7:00-23:00.

ULTIMA ORĂ / 55 de secţii de vot în Italia, lista completă şi adresele, pe regiuni

Ce documente trebuie să prezinte un cetăţean român care se prezintă la referendum?

Cetăţenii români aflaţi în străinătate, inclusiv turiştii, îşi pot exercita dreptul de vot în baza următoarelor documente: paşaportul simplu, cartea de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu.

Cine va face parte din Comisiile electorale din cele 56 de secţii?

Conform Hotărârii Biroului Electoral Central, birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate se constituie dintr-un preşedinte, desemnat de şeful misiunii diplomatice, şi cel mult 6 delegaţi ai partidelor politice reprezentate în Parlament. În situaţia în care birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate nu au minimum 3 membri, inclusiv preşedintele, acestea urmează a fi completate de către preşedintele biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate cu persoane cu bună reputație și fără apartenență politică dintr-o listă întocmită de Ministerul Afacerilor Externe.

Câţi români cu drept de vot trăiesc în Italia?

Misiunile diplomatice nu deţin evidenţe defalcate cu numărul cetăţenilor cu drept de vot. Potrivit celor mai recente date furnizate de ISTAT, datând din 22 septembrie 2011, în Italia se află un număr de 968.576 cetăţeni români rezidenţi.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tănăsescu (europarlamentar PSD): Diaspora va vota pentru demiterea lui Traian Băsescu

Anastasia Cristian, cea mai simpatică româncă din Italia