in

Tănăsescu (europarlamentar PSD): Diaspora va vota pentru demiterea lui Traian Băsescu

Claudiu Ciprian Tănăsescu, eurodeputat PSD, consideră că “referendumul înseamnă şansa de a pune capăt unui dezastru, de a ne îndrepta către normalitate, către construcţia durabilă a unei societăţi europene. Avem încredere în românii din Belgia şi din Diaspora, avem încredere că vor fi mai mulţi români care vor ca Băsescu să plece şi asta se va vedea la vot”.

Românii din Diaspora trebuie să aibă o voce politică în România. Milioanele de români care lucrează în străinătate au trimis şi trimit în ţară bani, dar contribuie în acelaşi timp şi la dezvoltarea economiilor ţărilor în care trăiesc. Votând, Diaspora demonstrează implicare în dezvoltarea României contemporane!

Eurodeputatul a subliniat faptul că “diaspora urmăreşte cu mare interes dezbaterea politică din ţară. Pentru comunitatea românilor din Bruxelles performanţele României în Uniunea Europeanã, cu impact direct asupra absorbţiei fondurilor comunitare, şi sprijinul statului român pentru românul din Belgia reprezintă două subiecte de maxim interes”.

Din pacate, la mai bine de 5 ani de la aderarea României la Uniunea Europeanã, guvernanţii nu au realizat calibrarea fină a ţării la mecanismul comunitar. Este clar că inerţia sistemică nu duce la o rezolvare a problemelor actuale pe care le are România cu Uniunea Europeană. Trebuie intervenit rapid, organic, pentru ca actualele tendinţe să fie corectate. “La nivelul PSD sunt discuţii despre un posibil Program Guvernamental care să dezvolte capacitatea administraţiei româneşti de a interveni pe politicile sectoriale europene, atât la nivelul ministerelor, cât şi la nivelul Prefecturilor”, preciza Dan Luca, preşedintele PSD Belgia.

Dacă ne referim la Diaspora, aceasta este o masă electorală foarte importantă pentru politicieni, care nu mai poate fi neglijată. “Analizând situaţia actuală a serviciilor oferite de către statul român cetăţenilor români din Diaspora (servicii consulare tot mai scumpe, o birocraţie excesivă pentru înregistrarea nou născuţilor, schimbarea paşapoartelor, traducerea diplomelor, etc), dar şi complexitatea problemelor specifice comunităţii de peste două milioane de români care trăiesc în afara graniţelor ţării (drept la muncă, educaţie, familie, afaceri, etc), credem că este oportună transformarea Ministerului Afacerilor Externe în Ministerul Afacerilor Externe şi al Diasporei”, accentua Dan Luca.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Demiterea l-ar lăsa pe Băsescu fără privilegii

Precizările Ambasadei cu privire la desfăşurarea referendumului: “Pot vota şi turiştii”