in

Sunt român în Italia, trebuie să îmi reînnoiesc cartea de identitate, care devine electronică. Ce se schimbă? Dacă pierd PIN-ul, cum îl pot recupera?

Cartea electronică de identitate (CIE) este noua versiune a vechiului document de identitate emis de municipalitatea de reședință.

De același format ca un bancomat, CIE este realizată cu elemente care permit niveluri ridicate de securitate pentru a preveni falsificarea acestuia.

Are un microcip cu datele personale ale proprietarului, fotografia și amprentele digitale și vă permite să accesați diverse servicii (portalul municipalității, pentru înregistrare pe site-uri etc.), deoarece este posibilă autentificarea cu cardul.

Ca și cartea de identitate anterioară, aceasta este solicitată de la Municipalitatea de reședință sau de domiciliu și prin intermediul sistemului de rezervare online disponibil la pagina https://www.prenotazionicie.interno.gov.it/

Sunt menajeră în Italia, trebuie să depun declarația de venituri? Dacă da, ce documentație trebuie să prezint?

Cu toate acestea, nu toate municipalitățile s-au alăturat încă acestui sistem, altfel va fi necesar să verificați procedurile contactând oficiul local.

Din motive de securitate, deoarece este un card electronic, sunt generate două coduri (PIN și PUK) care trebuie solicitate din nou în caz de furt sau pierdere.

Solicitantul va primi codurile în două părți care vor fi alăturate, prima parte în chitanța de depunere a cererii pentru CIE, a doua în scrisoarea care conține cartea de identitate (care va fi trimisă acasă).

Pinul poate fi utilizat pentru a accesa cu CIE serviciile disponibile pe internet, în timp ce PUK este utilizat în cazul blocării pinului, care are loc în urma a trei încercări incorecte de introducere a codului.

În mod similar, PUK va fi blocat după 10 încercări incorecte de introducere a acestui cod, rezultând blocarea cărții de identitate. În acest caz, vor trebui solicitate noi coduri.

În cazul pierderii codurilor Pin sau Puk, este posibil să solicitați tipărirea (prin urmare, acestea rămân aceleași), mergând personal în orice municipalitate, ceea ce, prin urmare, poate fi, de asemenea, diferit de cel de reședință.

Articol realizat pentru „Stranieri in Italia” de Federica Merlo, avocat

Aceste informații sunt pur orientative, dacă aveți nevoie de sfaturi specifice, cereți o consultanță pe aplicația Migreat.

Descărcați aplicația Migreat și discutați cu experții noștri

Devo rinnovare la carta d’identità: che cosa cambia ora che è elettronica? Se perdo il pin, come posso recuperarlo?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Rupere de nori la Roma, capitala inundată în zona de Nord, trafic blocat, copii salvați – VIDEO

muncitori constructii

Fără scutiri de taxe pentru muncitorii din construcţii. Angajatorii, în pragul disperării: «Vor pleca toţi în străinătate»