in

Taxare de 2% pentru transferurile de bani, instrucţiuni de folosire

Legea 148 din 14 septembrie 2011, intrată în vigoare în data de 17 aceeaşi lună, introduce noi obligaţii pentru toţi operatorii şi utilizatorii serviciilor de money transfer care operează în Italia. Practic este instituit un impozit fiscal de 2% din valoarea transferului pentru fiecare operaţiune, cu un minim de 3 euro. Taxa se plăteşte cumpărând un timbru fiscal de la tutungerie şi anexându-l transferului.

Atenţie însă, fiindcă impozitul nu este datorat pentru transferurile efectuate de cetăţenii Uniunii Europene şi pentru cele efectuate către ţările Uniunii Europene. Pe lângă aceasta, de taxă sunt scutite transferurile efectuate de subiecţi care deţin cod fiscal şi număr matricol INPS.

Pentru a evita orice dubiu, numărul matricol INPS este prezent pe oricare dintre următoarele documente:

• Fluturaş de salariu de orice tip

• CUD cu pagină pe care este trecut numărul matricol INPS

• Formular F24 cu secţiunea INPS completată

• Buletin plată contribuţii INPS Aşadar, sunt de ajuns numărul matricol INPS şi codul fiscal pentru a nu fi taxat, indiferent de cetăţenia expeditorului şi de destinaţia de trimitere a banilor.

Noua taxă a creat îndoieli şi ceva dificultăţi în rândul imigranţilor şi operatorilor de money transfer, de aici necesitatea de a lămuri cine este în mod efectiv obligat să plătească taxa de 2% pe tranzacţie.

 

Sursa: stranieriinitalia.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii muncesc ca roboţii în străinătate: mai productivi cu 10% peste hotare decât acasă

Legea votului prin corespondenţă, din nou pe masa Guvernului de la Bucureşti