in

A apărut și varianta Epsilon a coronavirusului! Este REZISTENTĂ atât la anticorpii generați de boală, cât și la vaccinurile ARN mesager

O nouă variantă a virusului care provoacă Covid-19 a fost confirmată. Varianta Epsilon a coronavirusului, identificată pentru prima dată în Statele Unite, este rezistentă la anticorpii produşi de organism, atât după efectuarea unui vaccin de tip ARN mesager, cât şi după trecerea prin boală.

Rezistența la vaccinaruri a fost confirmată după analizarea plasmei colectate de la 15 persoane vaccinate cu două doze de Moderna, de la 33 vaccinate cu două doze de Pfizer/BioNtech și de la 9 persoane care au fost infectate cu SARS-COV-2.

Spre deosebire de varianta Delta, care a ajuns deja în peste 100 de state, varianta Epsilon nu este încă foarte răspândită în Europa, conform bazei de date internaționale GISAID, care colectează secvențele genetice ale virusurilor. Ea a fost semnalată pentru prima dată la începutul lui 2021 în California și de atunci, conform datelor GISAID din ultimele patru săptămâni, este prezentă în 44 de țări, din Statele Unite până în Coreea de Sud, India și în Japonia, scrie Libertatea.

În Europa au fost raportate cazuri în Danemarca (37), Germania (10), Irlanda și Franța (7), Țările de Jos și Spania (5), Elveția (4), Norvegia (3), Suedia, Finlanda și Italia (2), Belgia (1). Confirmarea noii variante vine într-o perioadă în care Europa este îngrijorată de răspândirea variantei Delta și încearcă să crească rata de vaccinare de teama unui nou val care să lovească.

Oamenii nevaccinați sunt „fabrici” pentru noi variante ale Covid-19

Oamenii nevaccinați nu riscă doar sănătatea lor, ci și pe a celor din jur. Devin un risc și mai mare dacă sunt infectați cu coronavirus, deoarece singura sursă de noi variante de coronavirus este corpul unei persoane infectate, spun specialiștii în boli infecțioase.

„Oamenii nevaccinați sunt fabrici de variante posibile. Cu cât sunt mai mulți oameni nevaccinați, cu atât sunt mai multe posibilitățile ca virusul să se multiplice, iar mutația nouă ar putea deveni și mai gravă”, a declarat pentru CNN dr. William Schaffner, profesor la Secția de Boli Infecțioase de la Centrul Medical al Universității Vanderbilt.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băiat de 13 ani, a murit la trei zile după vaccinul Pfizer: a fost deschisă o anchetă

L-a luat la bătaie pe patronul care voia să îl angajeze: „Eu vreau să muncesc la negru”