in

„Am Covid, dar și Green Pass”, nebunia regulilor pentru controlul pandemiei

O femeie din Italia, posesoare de Green Pass, a descoperit că are Covid. A comunicat autorităților sanitare acest lucru, dar Green Pass i-a rămas perfect valabil. Ea poate circula oriunde vrea, și poate răspândi toți virușii.

Pentru ce este de fapt permisul verde? În narațiunea guvernamentală, pentru a asigura o mai mare siguranță pentru cetățeni. Cei care au Green Pass –  vaccinați, recuperați sau testați – teoretic sunt mai protejați de riscul Covid și îi protejează și pe ceilalți.

Teoretic. Guvernul italian mizează totul pe Green Pass, dar apar situații grotești.

„Am Covid, dar și Green Pass”

Alice Martinelli, jurnalista de la emisiunea „Le Iene” („Hienele”) a povestit ce i s-a întâmplat doamnei Elisa, care la 21 octombrie a descoperit că este pozitivă la Covid după ce i-a efectuat un tampon molecular.

Izolată acasă cu soțul și fiul ei, femeia a observat că, în ciuda faptului că a comunicat că a contractat virusul, permisul ei Verde era încă perfect valabil. Prin urmare, dacă ar fi vrut, ar putea să iasă și să ducă o viață foarte normală, intrând oriunde și participând la orice eveniment, punând astfel în mod evident în pericol siguranța celorlalți.

„Aș fi putut să plec cu ușurință în vacanță, așa cum plănuisem de fapt să fac înainte de a descoperi pozitivitatea, și nimeni nu ar fi observat”, a spus femeia pentru Le Iene.

Ambasadorul Bologan, atac nimicitor la românii No Green Pass: „Sunteți doar rezidenți”

Legislația prevede în mod evident revocarea permisului verde în cazul unui test pozitiv Covid. Nimeni însă nu pare să se deranjeze să o pună în aplicare:

„Am încercat să sun la ASL, mi-au explicat că sistemul de management al testelor, care funcționează pe bază regională, și cel care gestionează certificatele nu comunică între ele. Prin urmare, nimeni nu a avertizat despre pozitivitatea mea și despre necesitatea de a-mi revoca permisul ”, a explicat din nou Elisa.

Numeroase cazuri de Green Pass valabil pentru bolnavi de Covid

Nu este un caz izolat. „Hienele” au povestit un episod asemănător, care i s-a întâmplat domnului Antonio, din Puglia.

„Sunt pozitiv la Covid de 21 de zile, sunt nevoit să folosesc oxigen pentru că, din păcate, încă nu respir bine – a explicat Antonio – totuși Green Pass-ul meu încă funcționează perfect”. Aceeași situație și pentru Roberto, din Abruzzo: „Am Covid, din fericire, în afară de puțină durere de cap, sunt bine. Certificatul meu verde? Inca valid”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
pippo franco certificate false

Celebrul Pippo Franco, prins cu nouă certificate verzi false, folosite de el și familie

bancomat farmacie

Italia, bancomatele dispar, vom retrage bani de la farmacie