in

Cum deosebim gripa sezonieră de Covid-19? Date esenţiale publicate de experţi, iată legătura cu pierderea mirosului

Numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 continuă să crească în Italia și în același timp crește îngrijorarea autorităţilor şi a cetățenilor. Mai ales că vara se termină, iar toamna este la un pas. Iar toamna aduce cu ea şi gripa sezonieră. Având în vedere regulile instituite, în acest moment, toată lumea se întreabă: cum putem distinge o gripă normală de Covid-19? Manila Alfano a explicat în Il Giornale luând o cercetare efectuată pe 30 de voluntari de către Carl Philpott de la Universitatea East Anglia din Marea Britanie, ce ar trebui să o alarmeze pe o mamă care are un copil febril.

„Pierderea mirosului care poate însoți coronavirusul este un simptom unic și diferit de cel experimentat de cineva cu o răceală mai puternică. Persoanele examinate în cadrul studiului au fost împărțite după cum urmează: zece cu Covid-19, zece cu o răceală puternică și alte zece sănătoase, fără simptome de răceală sau gripă. Pierderea mirosului a fost mult mai profundă la persoanele cu Covid-19, adică au fost mai puțin capabile să identifice mirosurile. De obicei, pierderea mirosului este o pierdere bruscă și gravă, care nu este însoțită de un nas umplut sau un nas cu mucozităţi: majoritatea persoanelor afectate de coronavirus pot respira în continuare liber”, scrie www.ilparagone.it.

„Se pare că există într-adevăr caracteristici specifice care disting coronavirusul de alte virusuri respiratorii. Acest lucru este foarte important, deoarece înseamnă că testele de miros şi gust pot fi folosite pentru a separa pacienții cu Covid-19 și persoanele cu gripă normală. Un alt semn caracteristic al Covidului pare să fie, împreună cu pierderea mirosului, acela al gustului: de asemenea, în acest caz, diferențele dintre pierderea „normală” a gustului din cauza congestiei nazale și a simptomului coronavirusului par a fi destul de marcate: în special, pacienții cu coronavirus cu pierdere de gust nu sunt în măsură să distingă între amar sau dulce.”

„Cei care suspectează infectarea ar putea să facă propriile teste de miros și gust acasă folosind produse precum cafea, usturoi, portocale sau lămâi și zahăr”. Simțurile mirosului și gustului revin la normal în câteva săptămâni la majoritatea oamenilor care se recuperează de la coronavirus. Gripa are mai puţine zile de incubaţie şi un interval serial mai scurt, si, prin urmare, este transmis mai rapid. Dacă intervalul de Covid-19 este de 5-6 zile, cel de gripă este 3. Spre deosebire de gripă, tusea, în cazul coronavirusului, este uscată și iritantă și insistentă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătălin Moroșanu a fost luat drept hoț de bagaje în Italia. „În viața mea nu m-am simțit mai prost!”

Cazare gratis într-un sat de poveste din sudul Italiei. «Am primit mii de cereri din toată lumea»