in

Danemarca suspendă administrarea AstraZeneca: „Cazuri grave de cheaguri de sânge”

O altă țară oprește vaccinul AstraZeneca. După Austria, Autoritatea Națională de Sănătate Daneză, ca măsură de precauție, a suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca după raportarea unor cazuri grave de cheaguri de sânge.

Acest lucru a fost raportat într-un comunicat de presă chiar de către autoritatea daneză, care anunță că sunt în curs investigații cu privire la cazurile în cauză pentru a stabili orice legături cu administrarea vaccinului coronavirus.

În acest moment, Autoritatea clarifică, totuși, nu există dovezi certe ale unei corelații între aceste episoade de coagulare și administrarea serului AstraZeneca. Dar corelația statistică care a împins Danemarca să oprească administrația rămâne.

„Suntem în mijlocul celui mai mare și mai important program de lansare a vaccinărilor din istoria daneză. Și chiar acum avem nevoie de toate vaccinurile pe care le putem primi. Prin urmare, întreruperea unuia dintre vaccinuri nu este o decizie ușoară. Dar tocmai pentru că vaccinăm mult, de asemenea, trebuie să răspundem cu promptitudine atunci când știm despre posibile efecte secundare grave ”, a comentat Soren Brostroem, directorul Autorității Naționale de Sănătate.

În urmă cu două zile, pe 9 martie, în Austria, administrarea unui lot de vaccin AstraZeneca a fost suspendată ca măsură de precauție, doze despre care autoritățile au spus că nu vor mai fi utilizate.

Oprirea a venit după ce o femeie a murit, în timp ce o a doua a fost internată în spital pentru embolie pulmonară, care a apărut după ce a primit cele două doze de vaccin.

Cele două femei în cauză sunt asistente medicale.

Cauza morții femeii decedate a fost o tromboză, care totuși „nu pare să fie printre efectele secundare cunoscute sau tipice ale vaccinului”, a explicat o declarație a biroului federal austriac.

Dar povestea din Danemarca seamănă foarte mult cu cea care a dus la oprire în Austria, datorită descoperirii mai multor cazuri de cheaguri de sânge. Asistenta internată în vârstă de 35 de ani a dezvoltat o embolie pulmonară severă: în condiții considerate grave, totuși, nu ar fi în pericol de viață.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, româncă acuzată de escrocherii de milioane, pretindea că este nora ex-ministrului Giulio Tremonti

Româncă de 50 de ani, îngrijitoare în Veneto, s-a izbit cu bicicleta în maşina poliţiei: ”Era atât de beată că nu vedea când îi făceau semne să oprească”