in

Explozie de Covid în Italia, se cere modificarea regulilor CARANTINEI

Explozie de noi cazuri de infectări cu Covid în Italia. Autoritățile de la Roma sunt în alertă.

Comitetul Tehnic-Științific (CTS) decide astăzi noi reguli privind carantina, cu posibilă reducere a izolării pentru persoanele vaccinate cu trei doze care au contact cu un pozitiv la Coronavirus.

Explozie de Covid în Italia: Peste 78.000 de cazuri noi și 202 decese

În cel mai recent buletin, un nou record de infecții și tampoane: au fost înregistrate 78.313 cazuri noi (la 1.034.677 de teste analizate) cu 202 decese de Covid. Rata de pozitivitate este de 7,6%, spitalizările cresc.

Creșterea amețitoare a infecțiilor din ultimele zile riscă să devină o problemă uriașă nu doar din punct de vedere al sănătății, ci și pentru riscul ca serviciile esențiale – precum transportul, paza și spitalele – să sufere o adevărată paralizie dacă, cu cazuri pozitive, va crește și numărul persoanelor în carantină.

Varianta Omicron se dovedește a fi extrem de contagioasă, dar din fericire și mai puțin virulentă și, din acest motiv, mai multe voci cu autoritate au cerut guvernului de la Roma o modificare a duratei carantinei în ultimele zile.

Italia, record absolut de noi infecții Covid: aproape 80.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

CTS se întrunește azi

Comitetul Tehnic Științific se întrunește azi și va evalua dacă există condițiile pentru o modificare a normelor în vigoare în prezent.

Acestea sunt ipotezele studiate de Comitetul Științific Tehnic: nicio zi de carantină pentru contacții pozitivi care au primit trei doze de vaccin; cinci zile de carantină pentru contacții pozitivi Covid care au finalizat doar cursul de vaccinare primară (adică J&J în doză unică sau Pfizer, Moderna și AstraZeneca în două doze).

Contacții pozitivi nevaccinați vor trebui să respecte o perioadă de carantină de 7/10 zile.

Experţii italieni, către guvern: “PARALIZAŢI întreaga ţară, relaxaţi restricţiile”

În ceea ce privește pozitivii Covid, pe de altă parte, discuția în cadrul Comitetului Tehnic Științific este încă deschisă întrucât există – printre membrii săi – orientări diferite.

Subiecții asimptomatici testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 în prezent pot reveni în comunitate după o perioadă de izolare de cel puțin 10 zile de la debutul pozitivității, la finalul căreia se efectuează un test molecular cu rezultat negativ (10 zile + test), scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]
record covid italia

Italia, record absolut de noi infecții Covid: aproape 80.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

romania carantina

România REDUCE durata CARANTINEI. Rafila: „Va fi ca în celelalte ţări europene”