in

România REDUCE durata CARANTINEI. Rafila: „Va fi ca în celelalte ţări europene”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat miercuri că durata izolării şi carantina în România va fi de zece zile, nu de 14 zile cum este în prezent, la cel cum este în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană.

„O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila. În prezent, perioada de izolare şi de carantinare în ţara noastră este de 14 zile.

Ministrul nu a dat și alte detalii legate de acest subiect. Precizarea a venit după ce Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT), a fost întrebată dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validității certificatului de vaccinare.

Haos în vămi. AUR cere ca românii din diaspora să nu mai fie CARANTINAŢI

„În Uniunea Europeană da, la nivel național acest lucru încă nu a fost stabilit. Ceea ce rămâne de subliniat este că dacă ne- am făcut prima schemă, să facem și doza booster, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii și nu pentru a călători sau a intra la mall. Iar cei care sunt nevaccinați, vaccinați-vă pentru conjunctura Omicron, nu pentru a intra la mall”, a spus Pistol, conform Observator News.

Izolarea în SUA este de cinci zile

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a anunţat marţi în SUA că persoanele depistate cu Covid, dar asimptomatice, vor sta 5 zile în izolare, în loc de 10. În plus, în următoarele cinci zile trebuie să poarte masca în preajma celorlalți. Majoritatea infectărilor se produc cu două zile înainte de dezvoltarea simptomelor și în următoarele 3 zile după apariția simptomelor.

Măsura va atenua perturbările cauzate de lipsa de personal din cauza infecțiilor. Numărul tot mai mare de persoane infectate și care trebuie să se izoleze a pus presiune pe numeroase industrii, inclusiv cea aviatică. Mii de zboruri au fost anulate în timpul sărbătorii de Crăciun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Explozie Covid Italia

Explozie de Covid în Italia, se cere modificarea regulilor CARANTINEI

fetita drogata cu cocaina la Ravenna

Șoc la Ravenna, fetiță de cinci ani, drogată de părinții ei cu cocaină