Menu
in

Explozie de Covid în Italia, se cere modificarea regulilor CARANTINEI

Explozie de noi cazuri de infectări cu Covid în Italia. Autoritățile de la Roma sunt în alertă.

Comitetul Tehnic-Științific (CTS) decide astăzi noi reguli privind carantina, cu posibilă reducere a izolării pentru persoanele vaccinate cu trei doze care au contact cu un pozitiv la Coronavirus.

Explozie de Covid în Italia: Peste 78.000 de cazuri noi și 202 decese

În cel mai recent buletin, un nou record de infecții și tampoane: au fost înregistrate 78.313 cazuri noi (la 1.034.677 de teste analizate) cu 202 decese de Covid. Rata de pozitivitate este de 7,6%, spitalizările cresc.

Creșterea amețitoare a infecțiilor din ultimele zile riscă să devină o problemă uriașă nu doar din punct de vedere al sănătății, ci și pentru riscul ca serviciile esențiale – precum transportul, paza și spitalele – să sufere o adevărată paralizie dacă, cu cazuri pozitive, va crește și numărul persoanelor în carantină.

Varianta Omicron se dovedește a fi extrem de contagioasă, dar din fericire și mai puțin virulentă și, din acest motiv, mai multe voci cu autoritate au cerut guvernului de la Roma o modificare a duratei carantinei în ultimele zile.

Italia, record absolut de noi infecții Covid: aproape 80.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

CTS se întrunește azi

Comitetul Tehnic Științific se întrunește azi și va evalua dacă există condițiile pentru o modificare a normelor în vigoare în prezent.

Acestea sunt ipotezele studiate de Comitetul Științific Tehnic: nicio zi de carantină pentru contacții pozitivi care au primit trei doze de vaccin; cinci zile de carantină pentru contacții pozitivi Covid care au finalizat doar cursul de vaccinare primară (adică J&J în doză unică sau Pfizer, Moderna și AstraZeneca în două doze).

Contacții pozitivi nevaccinați vor trebui să respecte o perioadă de carantină de 7/10 zile.

Experţii italieni, către guvern: “PARALIZAŢI întreaga ţară, relaxaţi restricţiile”

În ceea ce privește pozitivii Covid, pe de altă parte, discuția în cadrul Comitetului Tehnic Științific este încă deschisă întrucât există – printre membrii săi – orientări diferite.

Subiecții asimptomatici testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 în prezent pot reveni în comunitate după o perioadă de izolare de cel puțin 10 zile de la debutul pozitivității, la finalul căreia se efectuează un test molecular cu rezultat negativ (10 zile + test), scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]
Exit mobile version