in

Ilaria Capua, cel mai iubit virolog italian: „Atenție, aerul condiționat poate transporta viruși”

„Vă invit să reflectați. În fiecare an se întâmplă ca centrele comerciale să devină un refugiu pentru persoanele în vârstă care nu au aer condiționat acasă. Ar fi potrivit să reflectăm asupra a ceea ce se poate întâmpla în această vară dacă vine o vreme caldă, pentru că știm că aerul condiționat poate transporta virusul.”

Acestea sunt cuvintele virologului Ilaria Capua, invitată la emisiunea ”DiMartedì” condusă de Giovanni Floris pe canalul La7. „Sunt convinsă că este un virus natural. Dacă este un virus fabricat în laborator, cu siguranță se va descoperi. Dacă acesta este adevărul, sare totul în aer. Sar acordurile internaționale. Dacă este un virus dezvoltat cu această intenție, nu știu ce lume vom avea. O exclud oricum”, a spus virologul.

Un sondaj comandat de Monitor Expert Track efectuat de Noto Sondaggi și My Pr a relevat nivelul de credibilitate al experților virologi. Cei mai credibili experți pentru italieni sunt Ilaria Capua, directorul Centrului de sănătate One Health din cadrul Universității din Florida, și Giovanni Rezza, de la Institutul Superior de Sănătate. Capua se bucură de 77% din încrederea italienilor, în timp ce Rezza a obținut aprecierea a 75% dintre persoanele implicate în sondaj.

După Capua și Rezza, experții care inspiră cea mai mare încredere în italieni sunt directorul științific al spitalului Spallanzani din Roma, Giuseppe Ippolito (75 de ani); virologul Andrea Crisanti (72 de ani), director al complexului de diagnostic de microbiologie al ASL din Padova și Roberto Burioni (69 de ani) virolog al San Raffaele din Milano.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Ipoteză șocantă despre tragedia de la Marino: românca AR FI ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ și a provocat explozia

Cercetătorii chinezi susțin că sfârșitul epidemiei în Italia ar fi în jurul datei de 6 august: ”Italia nu este la sfârșitul perioadei epidemiei”