in

Italia, date teribile de la pediatri: „12% dintre cei infectați sunt copii și adolescenți”

Există 126.622 de copii și adolescenți care au fost testaài pozitiv pentru Covid-19 în timpul pandemiei, dintre care 36.622 în intervalul 0-9 ani și 90.000 în intervalul 10-19 ani.

Până în prezent, majoritatea dintre aceștia au manifestat forme clinice ușoare, cu o rată de letalitate din fericire foarte scăzută, dar, dacă infecțiile ar crește în continuare, chiar și subiecții aflați în curs de dezvoltare, în special cei fragili cu patologii preexistente, s-ar putea confrunta cu mai multe probleme de sănătate, potrivit agenției AGI.

Tema „Copiii, adolescenții și pandemia Covid-19” va fi discutată la congresul digital extraordinar al Societății Italiene de Pediatrie (Sip) intitulat „Pediatria italiană și pandemia SARS-CoV-2”, cel mai important eveniment de actualizare și instruire pe coronavirus dedicat îngrijirii sugarilor, copiilor și adolescenților din Italia și adresat pediatrilor și tuturor profesioniștilor care se ocupă de vârsta de dezvoltare.

Evenimentul va fi live pe 27 și 28 noiembrie, în timp ce în perioada 29 noiembrie – 27 mai 2021 va fi disponibil pe platforma Fad.

„Acest congres, prima conferință complet digitală a SIP – afirmă președintele SIP, Alberto Villani – reunește cele 17 companii afiliate SIP specializate în diferitele domenii ale pediatriei (de la boli infecțioase la alergologie până la urgență de urgență etc.), 11 grupuri de studiu SIP dedicate studiului aprofundat al unor probleme specifice și a celor 19 secțiuni regionale care funcționează pe teritoriul național: fiecare va aduce o contribuție, oferind astfel o imagine cuprinzătoare a ceea ce a făcut și face pediatria italiană în cursul unei pandemii. Nu doar problemele epidemiologice și de sănătate vor fi în centrul congresului, ci și implicațiile sociale și organizaționale care implică vârsta de dezvoltare în această pandemie „.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
victor micula

Aroganţele fiului unui milionar român: S-a filmat în timp ce își spală roțile bolidului de lux cu șampanie scumpă

operaţie pian

Ancona, copil de zece ani operat de cancer pe acorduri de pian. Medic: «Aşa ar putea arăta viitorul»