in

Ancona, copil de zece ani operat de cancer pe acorduri de pian. Medic: «Aşa ar putea arăta viitorul»

Un băiat din Italia a fost operat de cancer la măduva spinării, în timp ce un muzician cânta la un pian amplasat fix lângă masa de operaţii, scrie ziarul Ilfattoquotidiano. Operaţia a avut loc luni în una din clinicile Ospedali Riuniti din Ancona, din centrul Italiei.

Emiliano Toso, fost biolog molecular care crede în puterea terapeutică a muzicii acordate la o frecvenţă de 432 de hertzi, a cântat timp de patru ore în timpul intervenţiei.
„A fost într-adevăr o experienţă magică. Nu spun să fie instalat un pian în fiecare sală de operații din Italia, dar cred că răspândirea muzicii în timpul intervenţiilor chirurgicale ar putea fi viitorul și un beneficiu pentru toată lumea”, a declarat Roberto Trignani, neurochirurgul care a condus operaţia.

Muzica a părut să aibă efect asupra băiatului de 10 ani, chiar dacă el se afla sub anestezie generală, a declarat medicul. ”Din scanarea creierului am văzut că el parcă a simţit muzica, deoarece atunci când muzica s-a oprit urmă (de scanare) s-a modificat”, a mai spus chirurgul. Operaţia a fost realizată cu succes.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, date teribile de la pediatri: „12% dintre cei infectați sunt copii și adolescenți”

Bilanț uriaș al victimelor în Italia, 731 de morți în ultimele 24 de ore. Niciodată nu au fost atât de multe decese de la începutul lunii aprilie