in

Italia își lansează propriul vaccin: „O singură doză, SUFICIENTĂ. Reacții adverse mult mai mici decât la Pfizer și Moderna”

Rezultatele experimentării vaccinului italian ReiThera GRAd-CoV2 produs de ReiThera, un institut din Castel Romano, au fost prezentate la InstitutulSpallanzani din Roma.

„Rezultatele obținute până acum sunt mai mult decât satisfăcătoare și justifică cu adevărat intrarea în fazele următoare 2 și 3”, a declarat Franco Locatelli, președintele Consiliului Superior al Sănătății, în cadrul prezentării primelor date la Institutul Spallanzani din Roma.

Giuseppe Ippolito, director științific la Spallanzani, a ilustrat modul în care s-a dezvoltat vaccinul italian, proces început la 24 august 2020.

Pentru efectuarea studiilor, 100 de persoane au fost monitorizate, în timp ce 45 au fost vaccinate. Toate au ajuns la final pentru evaluarea siguranței.

„Nu a existat niciun eveniment advers în următoarele 28 de zile. Singurul efect nedorit, cel care a avut loc la locul injectării, o mică inflamație, dar în toate acestea a revenit fără a fi nevoie de intervenții medicale”, a subliniat Ippolito.

Reacțiile adverse, a explicat directorul științific al Spallanzani, au fost în orice caz „mai mici decât cele ale Moderna și Pfizer”. În unele cazuri, voluntarii au simțit dureri de cap, oboseală sau câteva linii de febră. „Cu o singură doză – a continuat el – anticorpii ating vârful după 4 săptămâni, apoi rămân constante. Prin urmare, este posibil să nu fie nevoie de a doua doză”.

Alte informații importante au fost furnizate de același vaccin cu privire la „imunitatea T”, adică rezervele de anticorpi. „Anticorpii neutralizanți sunt detectabili în 42 din cei 44 subiecți evaluați, adică în 92,5% din cazuri. Acest lucru permite răspunsuri imunologice eficiente. „, a subliniat Ippolito.

Prin urmare, vaccinul sa dovedit a fi sigur și a fi similar ca răspuns la cel generat de alte medicamente deja aprobate de autoritățile competente.

Dar calea spre a pune vaccinul la dispoziția comunității este încă lungă. „Acum ne așteaptă celelalte faze, începând de la 2, pentru care angajamentul statului este totuși necesar”, a reamintit Ippolito.

Domenico Arcuri, comisar extraordinar pentru situația de urgență Covid-19, a garantat că executivul este gata să-și facă partea.

„În decembrie, a fost finanțat capitalul necesar pentru etapele ulterioare ale procesului de vaccinare anti-Covid produs de ReiThera.

Guvernul va intra în capitalul companiei pentru a sprijini faza 2 și faza 3.

Acest lucru va permite Italiei să depindă cât mai puțin posibil față de alte state și pentru a obține independența asupra vaccinurilor ”.

Antonella Folgore, președintele companiei ReiThera, și-a stabilit obiectivul, odată cu obținerea aprobării autorităților competente: să dezvolte 100 de milioane de doze pe an. Există și o altă veste bună: vaccinul este stabil la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade. Un factor care va facilita depozitarea medicamentului.

Satisfacția cu rezultatele fazei 1 privind vaccinul ReiThera a fost exprimată de ministrul sănătății, Roberto Speranza. „Primele rezultate ale vaccinului dezvoltat de ReiThera și testat la Institutul Spallanzani sunt încurajatoare. Dacă datele obținute până acum sunt confirmate, vom avea în următoarele luni un vaccin eficient și sigur, cu o singură doză în loc de două doze. Acesta va fi produs în întregime în țara noastră. . Este important să continuăm să investim în cercetarea italiană și în excelența sa științifică „.

Vaccinul italian: cele 4 avantaje

Există 4 avantaje ale vaccinului italian. Primul se referă la costuri: cercetarea a fost sponsorizată de Regiunea Lazio cu 5 milioane de euro. Investiția este de aproximativ 20 de milioane de euro, luând în considerare, de asemenea, cele 12 instituite independent de Institut: o cifră mult mai mică decât cele cheltuite de giganții companiilor farmaceutice precum Pfizer BioNTech și Moderna.

Un alt element se referă la doze. Se așteaptă ca ReiThera să producă 100 de milioane de vaccinuri începând din vară: dacă programul este respectat, Italia va deveni autosuficientă în ceea ce privește campania de vaccinare. Al treilea element, așa cum sa subliniat deja, este acela că dozele sunt păstrate la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius. Ultimul factor este că, cel puțin conform primelor indicații, ar fi suficientă o singură doză, scrie Il Giornale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Cazul Soniei, infirmiera care a murit la 48 de ore după vaccinarea anti-Covid. Familia: „Vrem adevărul”

jaf milano

Jaf de 600.000 euro la Milano. Hoţii, printre care şi un român, prinşi după ce au postat pe Facebook imagini cu viața de lux pe care o duceau