in

Cazul Soniei, infirmiera care a murit la 48 de ore după vaccinarea anti-Covid. Familia: „Vrem adevărul”

În timp ce campania de vaccinare continuă în toate țările lumii, pe fondul îndoielilor diferiților experți și a anunțurilor triumfale ale politicienilor, în Portugalia este în prim plan moartea unei asistente, decedată la două zile după ce a primit vacinul anti-Covid de la Pfizer. Sonia Acevedo, în vârstă de 41 de ani, s-a simțit rău brusc în timp ce era acasă, la aproximativ 48 de ore de la primirea primei doze.

Pentru a clarifica ce s-a întâmplat, va fi acum necesar să se aștepte rezultatul autopsiei: femeia, mama a doi copii, nu a suferit de efecte secundare imediat după vaccinare.

Sonia a lucrat la pediatrie la Institutul de Oncologie din Porto.

Tatăl ei, Abilio Acevedo, a declarat ziarului portughez Correio da Manha: „Fiica mea era bine. Nu avusese probleme de sănătate. Ea a fost vaccinată, dar nu a prezentat niciun simptom. Nu știu ce s-a întâmplat. Vreau doar răspunsuri. Vreau să știu ce a dus la moartea sa ”.

Angajatorii victimei au confirmat că femeia a fost vaccinată împotriva Covid-19 la 30 decembrie anul trecut, adăugând că nu sunt conștienți de problemele întâmpinate imediat după administrarea vaccinului.

Institutul portughez de oncologie, pe de altă parte, a clarificat printr-o notă oficială: „În ceea ce privește moartea subită a unui asistent operațional de la IPO la Porto la 1 ianuarie 2021, Consiliul de administrație confirmă evenimentul și exprimă regretul sincer familiei și prietenilor. Vom investiga circumstanțele care au dus la moartea sa ”.

Una dintre fiicele Soniei, Vania Figueredo, a spus că mama ei s-a plâns doar de dureri „normale” în zona de injectare, dar în rest „a fost bine”.

Femeia se număra printre 538 de lucrători la IPO din Porto care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech. Ministerul Sănătății din Portugalia a fost informat despre incident și s-a angajat să clarifice ce s-a întâmplat.

Portugalia a raportat 7.118 decese și peste 427.000 de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.6]
italia restrictii1

Italia: Restricţiile rămân în vigoare în weekend. Relaxare în timpul zilelor lucrătoare

Italia își lansează propriul vaccin: „O singură doză, SUFICIENTĂ. Reacții adverse mult mai mici decât la Pfizer și Moderna”