in

„Nu văd de ce să vaccinăm copiii sănătoși”, spune directorul de la Spallanzani


Francesco Vaia, directorul Spallanzani, Institutul Național de Boli Infecțioase, a acordat publicației Libero un interviu cu o declarație explozivă: „Dacă un copil este sănătos. – precizează Vaia – nu văd nevoia să-l vaccinez”.

Pe scurt, prestigiosului medic nu-i place ideea de a vaccina copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Italia, se pregătește vaccinarea în masă a copiilor de 5-11 ani. Bassetti: «Să înceapă imediat»

Între timp, se așteaptă undă verde de la EMA, agenția care controlează medicamentul în Europa, după care administrarea vaccinului Pfizer la copii (Moderna a depus cererea) ar putea începe încă de la jumătatea lunii decembrie.

vaccinare copii Italia

Riscuri și beneficii

„Ideea este întotdeauna calculul dintre riscuri și beneficii”, a explicat Vaia. „Orice medicament poate avea efecte secundare, strategia corectă este evitarea riscului atunci când, chiar dacă este scăzut, nu este esențial.

Dacă un copil are deja alte boli grave, este mai bine să-l vaccinați, pentru a-l proteja de un virus care, asociat cu alte boli, se poate dovedi a fi grav”.

Copii au viață socială redusă

Potrivit lui Vaia, „copiii au o viață socială mai puțin intensă decât adulții, nu merg deloc în mijloacele de transport în comun, sunt preponderent în medii protejate unde toată lumea este vaccinată, precum școlile.

Se spune că cei mici se infectează și îi infectează și pe alții, dar analizând datele nu se poate spune că în momentul de față impactul lor asupra răspândirii virusului este puternic.

Vaccinați copiii pentru a proteja bătrânii? Solidaritatea socială care îi afectează pe cei sub vârsta de 12 ani seamănă a ideologie și fanatism”.

Când va fi disponibil vaccinul pentru copiii între 5-11 ani? Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Vaccinul NU trebuie administrat copiilor

Vaia conchide: „Vaccinul nu trebuie administrat copiilor pentru a preveni infectarea adulților, ci doar dacă sunt fragili. Trebuie să dăm opiniei publice certitudinea – continuă expertul – că cei care se vaccinează nu fac o curtoazie nimănui decât lor înșiși și rudelor și prietenilor lor”, a mai declarat el pentru Libero.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 97 In medie: 4.3]
accident venetia tanar

«M-am trezit brusc fără familie» Şocul trăit de fiul românilor morți la Veneţia

bolnavi romania italia

„E rândul nostru să AJUTĂM”. Italia primeşte bolnavi din România