in

„E rândul nostru să AJUTĂM”. Italia primeşte bolnavi din România

Patru pacienți români infectați cu Covid-19, aflați în stare critică, au ajuns marţi seară în Italia. Situaţia gravă din spitalele româneşti a determinat autoritățile să solicite transferul unor bolnavi în unități medicale din străinătate, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Mai multe state europene au răspuns apelului României, printre care Germania, Ungaria, Cehia, Polonia, Austria, Danemarca.

La răspunsul european participă și Serviciul Național de Protecție Civilă din Italia, prin CROSS și în acord cu Ministerul Sănătății din Italia, primind patru bolnavi din România ce au nevoie de tratament în terapie intensivă.

Coșmarul nu se mai sfârșește. 50.000 de MORŢI Covid în România.

Cei patru bolnavi au fost transportaţi, marţi, cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române în Italia, pentru tratament.

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marţi, 9 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu patru pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 către Roma şi Torino (Italia) pentru tratament de specialitate”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„În ultimele luni, un nou și dur val lovește Europa de Est și în special România, a spus șeful Departamentului Protecției Civile, Fabrizio Curcio. Răspunsul țării noastre, la solicitarea autorităților române, va face posibilă ușurarea presiunii asupra unităților spitalicești ale acestora. În lupta grea împotriva Covid, ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte multe ajutoare din străinătate, astăzi depinde de noi să ajutăm și să confirmăm importanța principiului solidarității la baza Mecanismul european de protecție civilă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
francesco Vaia director Spalanzani nu vrea vaccinarea copiilor

„Nu văd de ce să vaccinăm copiii sănătoși”, spune directorul de la Spallanzani

certificate false italian arestat

A câştigat 20.000 euro din vânzarea de certificate FALSE. Italian de 17 ani, arestat