in

A câştigat 20.000 euro din vânzarea de certificate FALSE. Italian de 17 ani, arestat

Un italian de doar 17 ani s-a îmbogăţit în câteva luni cu peste 20.000 de euro din vânzarea de certificate de vaccinare false, o afacere la care s-a asociat cu periculoși piraţi informatici ruşi. Tânărul a fost arestat de polițiști după ce o femeie din Italia care i-a cerut un certificat fals de vaccinare l-a denunțat, potrivit Agerpres.

Potrivit poliției italiene, tânărul, care locuia cu părinţii lui şi începuse să achiziţioneze produse cosmetice de lux şi alte articole scumpe, era legătura din Italia a unui grup periculos de piraţi informatici ruşi, specializaţi în falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID.

Cu ajutorul acestei reţele, adolescentul a făcut o mică avere. El şi-a cumpărat articole de lux, criptomonede, haine de firmă şi tehnologie de vârf. Toate au confiscate de autorităţi. Părinţii tânărului au spus că nu ştiau nimic despre activitatea ilegală a fiului lor, crezând că acesta făcea bani lucrând ca informatician pentru firme de jocuri online.

Celebrul Pippo Franco, prins cu nouă certificate verzi false, folosite de el și familie

Modul în care tânărul opera a fost descoperit datorită unei tinere din Genevo, care făcuse apel la acesta pentru a-şi procura un certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus. Tânăra, de profesie model, avea o „aversiune” faţă de vaccin, însă dorea un certificat fals pentru a putea să meargă la o sală de sport. Prin urmare, ea i-a trimis tânărului actele necesare şi 150 de euro.

Ulterior, și-a dat seama că era o capcană, după ce „falsificatorul” a început să o şantajeze şi să îi ceară mai mulţi bani, sub ameninţarea că o va denunţa autorităţilor. Italianca a decis însă să îl denunţe ea pe tânăr, astfel că autoritățile au descoperit o întreagă reţea de piraţi informatici ruşi care foloseau datele clienţilor pentru a deschide conturi bancare, a obţine cărţi de credit şi a crea profiluri fictive pe principalele platforme de comerţ electronic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
bolnavi romania italia

„E rândul nostru să AJUTĂM”. Italia primeşte bolnavi din România

fetita epuizata

Genova, fetiță româncă de 5 ani, preluată de polițiști, rătăcea pe străzi lângă tatăl beat