in

Omicron va infecta jumătate din populaţia Europei, avertizează OMS

Omicron va infecta jumătate din populaţia Europei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că peste 50% dintre europeni ar putea să se infecteze cu noua variantă a coronavirusului în următoarele şase-opt săptămâni, scrie Agerpres

Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online.

Medic român: «Omicron este ca o RACHETĂ care îi caută pe cei nevaccinați»

″În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a precizat Hans Kluge.

El a subliniat că varianta Omicron prezintă mutaţii “care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate”.

Regiunea europeană cuprinde 53 de ţări şi se întinde până în Asia Centrală.

În plus, conform datelor transmise de OMS, începând din 10 ianuarie, 26 de ţări au semnalat deja că peste 1% din populaţiile lor s-au infectat cu COVID-19 în fiecare săptămână.

Începând de azi, în Italia a intrat în vigoare Super Green Pass: acces doar pentru vaccinați sau vindecați

Hans Kluge consideră că amploarea “fără precedent” a transmiterii virale a dus la aglomerarea spitalelor, în timp ce rata deceselor a rămas stabilă.

Valul de îmbolnăviri “pune la grea încercare sistemele de sănătate şi prestatorii de servicii medicale din numeroase ţări în care Omicron s-a răspândit cu mare viteză şi ameninţă să se răspândească în multe altele”, a adăugat directorul pentru Europa al OMS.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
un roman și un terorist marocan au evadat din inchisoarea din Avellino

Un român și un terorist marocan au evadat din închisoarea din Avellino

Roman din Cerignola si-a violat fiica si a lasat-o insarcinata

Oroare la Cerignola, un român și-a violat fiica și a lăsat-o însărcinată: arestat