in

OMS: «Nu vă păcăliți, pandemia nu s-a ÎNCHEIAT nici pe departe»

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a avertizat pe liderii mondiali că pandemia de coronavirus „nu s-a încheiat nici pe departe”.

Declaraţia şefului OMS vine după apariția teoriilor că noua variantă dominantă Omicron este mult mai blândă și va elimina amenințarea reprezentată de virus, relarează BBC.

Tedros spune că varianta Omicron a dus la 18 milioane de noi infectări în întreaga lume în ultima săptămână.

Simptome la copii date de tulpina Omicron. Ce sechele pot avea pe termen lung

Deși varianta se poate dovedi a fi mai puțin severă, „ideea că este o boală ușoară este înșelătoare”, a spus el.

„Nu vă păcăliți, Omicron provoacă spitalizări și decese, iar chiar și cazurile mai puțin grave inundă spitalele”, a adăugat șeful OMS.

„Această pandemie este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante”, a mai spus Tedros.

Optimism la Agenţia Europeană a Medicamentului

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a estimat săptămâna trecută că varianta Omicron ar putea transforma COVID-19 într-o boală endemică, cu care lumea va putea să trăiască, amintește Agerpres.

„Odată cu creşterea imunităţii în populaţie – iar odată cu Omicron va exista mai multă imunitate naturală, în plus faţă de vaccinare -, vom avansa rapid către un scenariu care va fi mai apropiat de endemicitate”, a spus Marco Cavaleri, directorul pentru strategie de vaccinare al EMA.

Medic român: «Omicron este ca o RACHETĂ care îi caută pe cei nevaccinați»

Însă directorul general al OMS se arată mai prudent şi atrage atenţia încă o dată că varianta Omicron nu este blândă, scrie Digi24.

„În unele ţări, cazurile de COVID-19 par să fi atins un vârf, ceea ce creează speranţa că partea cea mai rea a acestui val a trecut, dar deocamdată nicio ţară nu a depăşit această problemă”, a mai spus directorul general al OMS.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
a escrocat o batrana din Italia

O româncă a escrocat o bătrână din Italia de 40.000 de euro

romanca beată volan

Accident în Italia, româncă beată la volan, alcoolemia de peste 1,5 g/l