in

Șase simptome ale infarctului pe care femeile nu trebuie să le ignore

Femeile nu prezintă întotdeauna simptome precum dureri mari în piept care să radieze în braţ, iar altele prezintă aceste simptome însă de cele mai multe ori sunt vagi sau ”silențioase” și riscă să fie ignorate.

Cele şase simptome caracteristice ale atacului de cord la femei sunt:

1. Dureri în piept sau disconfort. Durerile în piept sunt cel mai comun simptom pentru un atac de cord însă unele femei nu prezintă astfel de manifestări. Femeile pot simţi un fel de presiune sau senzație de plin, iar durerea pote fi oriunde în piept, nu doar în partea stângă. Senzaţia din timpul unui infarct este de disconfort extrem.

2. Dureri în braţe, spate, gât sau mandibulă. Acest gen de dureri sunt specifice mai mult femeilor decât bărbaţilor. Femeile pot fi derutate de aceste simptome, durerile se pot manifesta gradual sau brusc. Dacă durerile apar în timpul somnului acestea pot trezi. Dacă simţiţi vreun simptom atipic în vreuna din părţile corpului deasupra taliei, trebuie să comunicaţi urgent acest lucru medicului.

3. Dureri de stomac. Uneori oamenii confundă durerile de stomac şi cred că este vorba de arsuri, răceală sau ulcer, când de fapt sunt semnalul că are lor un infarct. Alteori femeile simt o presiune enormă în zona abdomenului, ca şi cum un elefant li s-ar fi aşezat pe burtă.

4. Probleme de respiraţie, greaţă sau ameţeală. Dacă aveţi probleme să respiraţi, fără vreun motiv, s-ar putea să fie vorba un atac de cord, în special dacă mai aveţi încă unul sau mai multe simptome.

5. Transpiraţia. Femeile care trec printr-un atac de cord, de multe ori transpiră abundent (transpiraţii reci), lucru caracteristic, de fapt, pentru momente extrem de stresante.

6. Oboseală extremă. Unele femei care suferă un infarct se simt extrem de obosite, chiar dacă stau aşezate sau chiar nu s-au mişcat prea mult, simple acţiuni, precum mersul la baie, devine o corvoadă.

Nu toată lumea prezintă aceste simptome. Însă, dacă simţiţi disconfort în zona pieptului, în special dacă aveţi încă unul sau două simptome, cel mai sigur este să chemaţi salvarea imediat.

Femeile sunt mai expuse atacului de cord după ce intră în menopauză iar decesul în urma unui infarct după 55 de ani este mai frecvent decât la bărbaţi.

CITEȘTE ȘI:

Cercetătorii italieni susțin că pastele nu îngrașă. Sunteți de acord?

Tehnica uimitoare care te ajută să-ți induci somnul în mai puțin de 1 minut

Vrei să slăbești? Bea sucul acesta înainte de culcare

A mâncat doar trei mere pe zi timp de 8 luni. O poveste șocantă

Topul fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru un bronz de poveste

Curtea de Conturi arată JAFUL de la ambasade şi consulate: chirii umflate, diplomaţi care se lăfăie în sute de metri pătraţi