in

Senator italian moare de Covid, era contra vaccinului: „Pandemia, isterie ridicolă”


Senatorul Bartolomeo Pepe (fost M5S) a fost internat la spitalul Cotugno din Napoli pentru pneumonie bilaterală, o complicație în urma infectării cu Covid. După o săptămână, a murit. Era contra vaccinului și considera pandemia „o isterie ridicolă”.

senator no-vax mort de covid

A venit singur la spital, nu a mai ieșit

Senatorul sosise la spital sâmbăta trecută cu propria mașină: o insuficiență respiratorie îl obligase să ceară ajutor medicilor infecționiști napolitani.

I s-a făcut test, confirmându-se contagiunea cu coronavirus. Starea lui s-a înrăutățit și a fost internat la terapie intensivă și intubat. Nu a supraviețuit.

„Din păcate, în ciuda tuturor protocoalelor terapeutice internaționale puse în aplicare, fostul senator nu a reușit”, explică Antonio Corcione, director de terapie intensivă la Cotugno.

Ventimiglia, o femeie de 75 de ani moare după a treia doză. Asl: „Avea diabet”

Compromitere a plămânilor

„La momentul internării am observat imediat o compromitere gravă a ambilor plămâni, care se întâmplă din ce în ce mai des la pacienții pe care îi internam în ultima vreme. Și, din păcate, toți sunt pacienți care au refuzat vaccinul”.

„De fiecare dată când îi întrebăm de ce au refuzat vaccinul, deschid brațele. Este dureros să vezi astfel de situații, avem și cazuri care implică oameni foarte tineri în secție. Sunt tragedii care pot fi evitate și care ne slăbesc profesioniștii din sănătate”, conchide Corcione.

Senatorul era împotriva vaccinurilor

Pepe, 59 de ani, originar din Casalnuovo, în provincia Napoli, a fost ales senator în 2013, după ce a candidat pentru un loc în Campania în rândurile Mișcării 5 Stele. Doi ani mai târziu s-a alăturat grupului parlamentar de centru-dreapta Grandi Autonomie e Libertà.

S-a remarcat ca un oponent al vaccinurilor. Pe pagina lui de Facebook avea un simbol fără echivoc „No Vax”. În urmă cu un an, la începutul pandemiei, el a numit Covid o „isterie ridicolă”, scrie Corriere della Sera.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.8]
italia anul nou

Italia INTERZICE toate evenimentele de Anul Nou

accuident mortal craciun italia

Accident în ziua de Crăciun, șofer român de TIR mort pe autostradă, în timp ce conducea