in

Simona Halep ar putea rata participarea la Turneul de la Palermo. Carantina impusă de autoritățile italiene ar scoate-o din cursă

Numărul doi mondial în clasamentul WTF, Simona Halep, ar putea rata participarea la turneul de la Palermo, după ce Italia a decis să impună carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele care vin din România și Bulgaria, din cauza pandemiei de coronaviurs.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat, vineri, că persoanele care au fost în România și Bulgaria în ultimele 14 zile vor intra obligatoriu în carantină la sosirea în Italia, o acțiune menită să împiedice importul de cazuri COVID-19.

Palermo va marca primul eveniment profesionist de tenis WTA și ATP pentru bărbați, anunțat încă de la începutul lunii martie, începând cu 3 august, scrie New York Times.

Directorul turneului, Oliviero Palma, a declarat că organizatorii au trimis o scrisoare către Speranza, solicitând derogări pentru jucătorii de tenis care participă la eveniment.

Ciclistul Eduard Grosu, performer la un mare club italian: «Hagi și Halep sunt legende, aș vrea să ajung ca ei»

„Dispoziția ar penaliza o jucătoare precum Simona Halep, numărul doi mondial și campioană la Wimbledon, care nu va putea participa la turneul de la Palermo”, a spus Palma într-un comunicat.

Palermo va lua măsuri de precauție stricte pentru toți jucătorii care vor fi supuși testelor COVID-19 înainte de a veni, la sosire și la fiecare patru zile.

„Suntem convinși că protocoalele de sănătate adoptate de WTA sunt atât de stricte încât să garanteze securitatea și sănătatea nu numai a sportivilor, ci și a tuturor celor implicați în eveniment”, a spus Palma.

„Sunt convins că există toate condițiile și garanțiile necesare pentru a se oferi o derogare pentru toți jucătorii de tenis care vin din România sau Bulgaria, pentru a evita carantina și, prin urmare, retragerea lor din turneu”, a mai declarat oficialul.

Simona Halep reacționează după ce a fost comparată de nemți cu numărul 1 mondial

Alexandru Rafila: „România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie”

Două românce au moștenit peste un milion de dolari de la italianul pe care l-au îngrijit