in

Speranza anunță a treia doză pentru cei peste 40 de ani


Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat că de la 1 decembrie vor fi chemaţi la a treia doză şi cei între 40 şi 60 de ani.

„A treia doză este absolut strategică pentru campania de vaccinare: suntem 83,7% dintre persoanele care au încheiat ciclul de vaccinare. Rapelul până în prezent s-a oferit la 2,4 milioane”, a explicat ministrul ieri, răspunzând la interpelări în Camera Deputaților.

speranza anunta a treia doza pentru cei peste 40 de ani

„Am început cu cei imunocompromiși, fragili, personal sanitar, cei peste 60 de ani și cei care au avut J&J care pot avea rapel după șase luni”, a adăugat el.

Viterbo, tânăr de 30 de ani moare după vaccin: „Avea o sănătate excelentă”

Cât este valabil Green Pass

„Durata pentru subiecții vindecați este de 6 luni, iar pentru cei vaccinați este de 12 luni. Guvernul intenționează să demareze un proces aprofundat pentru a constata dacă există condițiile pentru a evalua diferit certificatul verde eliberat celor vindecați. Dovezile sugerează că riscul de reinfecție este scăzut dacă expunerea la variantă apare în 3-6 luni de la diagnosticul inițial”, a explicat ministrul.

„Regula care permitea prelungirea Green Pass pentru persoanele vaccinate de la 9 la 12 luni a fost rezultatul unei singure și neechivoce voințe parlamentare: prelungirea Green Pass până la 12 luni poate fi revizuită în viitor dacă apar noi date sau studii.

În fiecare săptămână, Istitutul Superior de Sănătate (ISS) prezintă un raport privind eficacitatea vaccinurilor, iar datele permit actualizarea indicațiilor.

Din septembrie, au fost observate primele semne de pierdere a eficacității, pentru care un doza este recomandată pentru unele categorii”, a mai spus Speranza.

Frascati, comisar de poliție moare de Covid la 59 de ani: era vaccinat cu ambele doze

„Numărul de Green Pass descărcate până în prezent este de 122 de milioane.

Este clar că cine este identificat ca caz pozitiv este întotdeauna supus izolării, iar utilizarea Green Pass este strict exclusă dacă deținătorul este cauza unei posibile contagii. Urmează revocarea. ”, a subliniat în final ministrul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
moare dupa vaccin Viterbo

Viterbo, tânăr de 30 de ani moare după vaccin: „Avea o sănătate excelentă”

intors in tara

După şase ani pe şantierele din străinătate, îşi face un rost în ţară: „Vreau ceva AL MEU”