in

Vaccinul AstraZeneca, reacții adverse: un italian câștigă procesul. „Va primi 1700 de euro bilunar pe viață”

Despăgubiri pentru daunele cauzate de vaccin – Compania AstraZeneca va trebui să despăgubească un cetățean italian care a dat-o în judecată pentru reacții adverse grave la vaccinul anti-Covid. Acest lucru a fost făcut cunoscut de Codacons, care s-a ocupat de cazul lui F.E.P., un bărbat de 37 de ani din Genova care s-a vaccinat în 2021.

Despăgubiri pentru daunele cauzate de vaccin

Vestea vine în ziua în care compania britanică anunță retragerea la nivel mondial a vaccinului său împotriva Covid-19 și retragerea autorizațiilor de introducere pe piață pentru Vaxzevria în Europa. Codacons a anunțat că ASL 3 din Genova și Comisia Medicală a Spitalului din La Spezia au dat „undă verde unei despăgubiri substanțiale în favoarea unui cetățean genovez care a suferit în 2021 vaccinarea Astrazeneca anti-Covid, raportând reacții adverse grave.”

Mai exact, F.E.P. (acestea sunt inițialele cetățeanului de 37 de ani rezident în Genova) «la 26.3.2021 a fost supus primei doze de vaccin Astrazeneca – reconstruiește Codacons care a urmărit legal problema – La două săptămâni de la injectare îi apare un hematom la hemitoracele stâng, iar situația se înrăutățește după a doua doză de vaccin, care a avut loc în data de 10.6.2021, când a observat pete roșii pe glezne și vânătăi pe fese. A mers la camera de urgență a spitalului San Martino din Genova, a fost internat și analizele medicale au scos la iveală trombocitopenia mediată imun (ITP), o boală caracterizată prin reducerea drastică a numărului de trombocite circulante datorită distrugerii și suprimării producției acestora. „

Daune de la vaccinul Covid, Ministerul Sănătății din Italia NU le recunoaște: „Ai murit? Problema ta”

Și din nou la 26.11.2021, „a fost diagnosticată ocluzia completă a venei bazilice din dreapta în secțiunea sa humerală din cauza unei Tromboze Venooase superficiale (TVS) și ocluzia completă a venei cefalice în secțiunea antebrațului de la TVS. Patologii care, pe lângă spitalizare și controale medicale frecvente, vor obliga cetățeanul să urmeze tratamente și terapii specifice pe bază de cortizon.”

Despăgubiri pentru daunele cauzate de vaccin

Cât va primi pacientul

Pacientul apelează apoi la Codacons pentru a obține asistență juridică, asociația demarând procesul care vizează obținerea de despăgubiri pentru prejudiciul de vaccinare prevăzut de legea 210/92. Secția de Medicină Legală Militară La Spezia, competentă teritorial, la solicitarea ASL 3, a dobândit documentația și, după ce a supus cetățeanul unei evaluări de sănătate, „a stabilit acum legătura de cauzalitate dintre vaccinare și apariția patologiilor semnalate – explică Codacons – scriind în procesul-verbal că „Apariția trombocitopeniei cronice mediate imun (ITP) care l-a afectat pe domnul FEP la câteva zile după prima procedură de vaccinare cu vaccinul Astrazeneca pentru Covid-19 constituie cu siguranță o reacție adversă gravă (răspuns dăunător și neintenționat la o vaccinare pentru care se poate stabili o relație de cauzalitate sau concauză cu vaccinarea în sine) potențial declanșată de procedura în sine, la un subiect anterior sănătos”.

Despăgubiri pentru daunele cauzate de vaccin – ASL 3 din Genova și Comisia Medicală Spitală din La Spezia au dat astfel undă verde despăgubirii cuvenite cetățeanului pentru prejudiciul cauzat de vaccinare, „având în vedere „afectarea permanentă a integrității psihofizice”, cu o despăgubire pe viață sub forma a unei indemnizaţii bilunare de sumă egală, conform ultimelor tabele ministeriale, cu 1740,77 euro”, relatează Codacons.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Vrei să vii să lucrezi pe Riviera? „1200 de euro pe lună pentru 12 ore pe zi, fără odihnă săptămânală”

profesoara agresata

Profesoară bătută în curtea școlii de mama unui elev: ”Suntem din clanul Spada”