in

Vlad Voiculescu anunță: Pacienții români vor putea face anual 5 operații de transplant pulmonar în 10 centre din Italia

Pacienții români vor putea face anual câte cinci operații de transplant pulmonar în 10 centre din Italia, anunță ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce acreditarea centrului de la Spitalul Sf. Maria a expirat, anunță Mediafax.

„Pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar nu mai pot fi transplantați în România. Centrul de Transplant al Spitalului Sf Maria, singurul din țară, care a efectuat opt transplanturi pulmonare în ultimii ani, dintre care șase pacienți încă trăiesc, a pierdut acreditarea, i-a expirat pe 9 martie și spitalul nu a mai cerut prelungirea acesteia.

Am încheiat deja un acord cu Italia privind transplantul pulmonar. În acest moment există o șansă la viață pentru pacienții români aflați pe lista de transplant pulmonar de la ANT și prin acest acord le oferim posibilitatea de a face acest transplant în clinici de specialitate din Italia”, anunță Vlad Voiculescu.

El precizează că este vorba despre 10 centre de transplant din Italia.

„Există o limitare la un număr de cinci transplanturi pulmonare pe an. Asta e ceea ce s-a putut obține în acest moment. Avem de asemenea discuții avansate cu un centru din Franța pentru a primi pacienți români cu recomandare de transplant pulmonar. Este clar că trebuie să dezvoltăm aici capacitatea de a efectua transplant pulmonar”, adaugă ministrul Sănătății

De asemenea, Voiculescu a precizat că în 2014 la clinica AKH din Viena, în baza unui acord, au fost efectuate șase tranplanturi pulmonare pentru pacienți români, iar în 2015, alte cinci.

„În ultimii patru ani în România s-a efectuat același număr de transplanturi pulmonare cu succes ca în 2014”, conchide ministrul Sănătății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 600 de miei înghesuiți într-un TIR, șoferii români amendați cu 5000 de euro, camionul confiscat

medici asasini

Disperarea medicilor români, după ce au fost huiduiți: «Am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini»