in

Disperarea medicilor români, după ce au fost huiduiți: «Am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini»

Medicii români sunt stupefiaţi, după protestele în timpul cărora au fost huiduiți şi numiţi asasini.

Medicul Ioana Dinu se afla de gardă luni seara, la Spitalul din Bacău când un grup de protestatari a pătruns nestingherit în spital şi a protestat împotriva cadrelor medicale.

Aceştia au strigat „asasinii” şi „hoţii”, mesaje atribuite doctorilor din spital. Totul s-a desfăşurat în prezenţa forţelor de ordine, care nu i-au impiedicat pe protestatari să intre în curtea spitalului.

Unul dintre doctorii aflaţi la acel moment în spital a spus că evenimentele „frizează ridicolul”.

„Ştiam că e un protest anti-restricţii, anti-mască şi când am văzut că se îndreaptă în curtea spitalului am avut un sentiment de frică şi m-am gândit: oare ce urmează să facă, să forţeze uşile, să intre înăuntru? Că ştiţi că omul e imprevizibil în situaţiile acestea. Dar pe urmă am văzut că sunt paşnici”, spune aceasta.  Medicul crede că gestul protestatarilor este unul nedrept, greu de catalogat şi vine în condiţiile în care medicii sunt disperaţi şi aproape resemnaţi în faţa tot mai multor cazuri grave care ajung la spital. 

„Frizează ridicolul – este cuvântul cel mai potrivit pe care pot să-l folosesc. Manifestanţii erau în faţa pavilionului unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19 în condiţiile în care chiar ieri au fost foarte, foarte multe internări. Salvările veneau una după alta, duceau pacienţii acolo… E de neconceput, de nevăzut, nu ştiu dacă pot să descriu”, a declarat dr. Ioana Dinu, citată de Libertatea.

Medicul a adăugat că ţinând cont de numărul de pacienţi care au fost în Bacău până acum, era aproape imposibil ca cei din faţa spitalului să nu aibă internaţi cunoştinţe chiar în acele momente.

«Noi nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm»

Mai mulţi medici au făcut apel la solidaritate și le-au cerut oamenilor să reducă „bruiajul”, ca să nu le îngreuneze munca și așa complicată de cel de-al treilea val COVID, care a umplut secțiile de Terapie Intensivă cu cazuri severe. Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, Simin-Aysel Florescu, s-a declarat surprinsă de faptul că unii oameni privesc masca de protecție drept „botniță” sau „căluș”, iar pe medicii, ca „asasini”, nu vindecători.

„Privim cu maximă îngrijorare la ce se întâmplă în jurul nostru și în spitalul nostru. În ultimele luni, observăm cum apar familii întregi bolnave, care se îmbolnăvesc în cascadă, fiii și fiicele tocmai și-au îngropat părinții, se îmbolnăvesc la rândul lor, apoi le urmează copiii. Trebuie să fie toată lumea conștientă că nu știm ce fel de formă de boală o să facem”, a afirmat Simin Florescu la conferința de presă transmisă pe Facebook-ul Ministerului Sănătății.

„Referitor la atitudinea față de personalul medical și auxiliar, noi suntem destul de stupefiați uitându-ne cum am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze. Vom continua să ne facem profesia, indiferent cum suntem etichetați, dar la un moment dat devine dureros, după ce îți petreci tot timpul în spital, să fii etichetat drept criminal, psihopat, terorist. Noi nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm”, a mai spus medicul.

„Foarte multă lume din țara asta știe că nu meritam asta. A huidui o ambulanță mi se pare absolut de neînțeles. Noi facem treaba și o facem în niște condiții… Adică, demersul nostru nu este menit să arătăm cât de eroi suntem. Ne vom face treaba, dar în acest moment ne-o facem cu extrem de mare dificultate”, a spus şi Doctorul Ștefan Lazăr, medic primar boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din București.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vlad Voiculescu anunță: Pacienții români vor putea face anual 5 operații de transplant pulmonar în 10 centre din Italia

Montecorvino Pugliano, român de 50 de ani găsit spânzurat, își pierduse locul de muncă și a intrat în depresie