in

«Să se termine cu pandemia!». A doua zi de proteste în România. Îmbrânceli cu jandarmii şi măști arse în piețele publice din ţară

Proteste față de noile restricţii impuse în contextul pandemiei au fost luni în mai multe oraşe din țară. Demonstranții, cei mai mulți fără să respecte distanțarea sau purtarea măștii, acuză că măsurile luate de autorități au afectat deja prea mult economia, dar și viața socială. Au fost și incidente în București, Galați și Sibiu, unde a fost nevoie de intervenția jandarmilor.

Luni a fost o nouă zi de proteste împotriva restricțiilor. Mii de români din marile orașe au cerut eliminarea restricțiilor introduse în week-end-ul trecut. Cei prezenți nu au respectat normele sanitare, nu au păstrat distanța fizică și nici vorbă de mască de protecție. Protestele au fost organizate de către AUR, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR. Simion a scris pe pagina sa de Facebook că Acest Guvern nu e demn de România. Pentru libertatea noastră, pentru Țară, continuăm”.

Printre manifestanții pașnici și-au făcut loc și persoane violente, care au încercat să lovească jandarmii cu sticle ori petarde, cum a fost cazul în Piața Victoriei din București. Zeci de protestatari care au aruncat cu pietre în forțele de ordine au fost încătușați și urcați în duba Jandarmeriei. Un jandarm a fost rănit.

protest bucuresti

Oamenii au ieșit în stradă și la Timișoara pentru a protesta împotriva carantinei și a restricțiilor impuse de autorități. Aproape 50 de persoane s-au adunat în fața Prefecturii Timiș, după care au mers în fața casei primarului Dominic Fritz și i-au cerut demisia.

Peste 100 de persoane au protestat în fața primăriei Ploiești împotriva restricțiilor impuse de Guvern în vederea combaterii pandemiei de coronavirus, transmite Ziarul Incomod. Protestatarii aflați în fața primăriei ar dat foc la mai multe măști de protecție, în semn de protest față de măsura impusă de autorități ca oamenii să le poarte.

Protestul a atins culmea cinismului la Bacău, unde câteva zeci de oameni au ajuns în fața Spitalului Municipal ”Sfânta Maria”, unde sunt internați pacienți cu Covid, și au strigat ”Hoții” și ”Asasinii”.

O scenă similară a avut loc și la Brașov, unde coloana de manifestanți a trecut pe lângă Spitalul CFR de pe bulevardul 15 Noiembrie. Imaginile prezentate de Brasov.net. arată cum un bolnav de COVID privește pe fereastra spitalului cum coloana de protestatari mărșăluiește prin fața unității sanitare.

Imagini în antiteză la Braşov

Oamenii au ieşit pe străzi şi în Târgu Jiu și au strigat „Târgu Jiu susţine România” sau „Jos masca”. De asemenea, zeci de persoane au protestat și la Târgu Mureș. Oamenii cer ridicarea restricţiilor de circulaţie şi a celor referitoarea la orarul de funcţionare a magazinelor şi teraselor, dar și renunțarea la masca de protecție,pe motiv că virusul nu ar fi fost identificat şi „COVID-19 nu se ia prin aer”, potrivit Agerpres.

De asemenea, peste 300 de oameni au ieșit în stradă și la Botoșani. Protestul a început la ora 17.00, în urma distribuirii masive a invitației de solidaritate la protest pe rețelele de socializare, potrivit Știri de Botoșani.

Au fost proteste şi în Constanța, Alba Iulia, Iaşi, Galaţi, Brăila, Sibiu și Cluj-Napoca.

Partidul AUR a anunțat luni, pe Facebook, că la ora 17.00 va organiza proteste contra restricțiilor anti-pandemie în fața prefecturilor din toate județele și în Piața Universității din Capitală.
”România fierbe și își vrea libertatea înapoi. Guvernul e surd și mut. Presa corupta tace complice. Astăzi (ora 17:00) ieșim, din nou, în stradă, în fața Prefecturii din fiecare județ. În București ne vom alătura protestului din Piața Universității. Libertate!”, a susținut AUR. Într-o postare anterioară, duminică, AUR spunea că ”trăim într-un stat în care Guvernul își sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, statistici panicarde și amenzi. Suntem cu toții în arest la domiciliu pentru o faptă pe care nimeni nu a comis-o.”

Mii de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că peste 4.000 de români au participat duminică la protestele privind noile măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Jandarmeria Română a anunțat că duminică au avut loc proteste antirestricții în 24 de localități, fiind date, până acum, organizatorilor și participanților, 219 amenzi în valoare totală de peste 99.000 de lei.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noua ocupație a mii de italieni în căutarea unor câștiguri ușoare: recenzii pozitive, dar false, pe Amazon

Românca de 49 de ani găsită moartă în canal, autopsia va clarifica motivele decesului