in

Noua ocupație a mii de italieni în căutarea unor câștiguri ușoare: recenzii pozitive, dar false, pe Amazon

Mii de italieni afectaţi de pandemie acceptă să scrie recenzii pozitive, dar false, privind produsele comercializate pe Amazon, după ce o adevărată  industrie a explodat pe reţelele sociale dedicate unor asemenea afaceri, relatează Reuters. Anumiți intermediari caută persoane dispuse să cumpere produse pe care să le promoveze şi, odată ce publică recenziile pozitive cerute, cumpărăturile sunt rambursate prin paypal.

O femeie de 40 de ani din Roma, mamă a doi copii, nu avea probleme să-şi întreţină familia înainte de pandemie, dar apoi şi-a pierdut locul de muncă. Căutând pe internet modalităţi de a câştiga bani, a dat peste această industrie în floare în valoare de milioane de dolari a recenziilor pozitive false.  Zeci de mii de oameni s-au înscris pe platformele dedicate de pe siteul Telegram, unde intermediari anonimi recrutează persoane pentru a scrie recenzii în schimbul unor recompense financiare, scrie Reuters.  

”Poate că nu este etic, şi nici legal, dar mi-a permis să mă bucur de nişte lucruri pe care altminteri nu mi le-aş fi permis”, a spus femeia care locuieşte la Roma , dar care a dorit să-şi păstreze anonimatul.  

Un adolescent de 14 ani din Calabria a dezvăluit  că mai multe firme chinezeşti s-au unit pentru a forma echipe online care să opereze pe canalele Telegram, acestea fiind prezentate ca „Recenzii pe Amazon pentru produse gratis”. Adolescentul a dezvăluit că el primeşte între 2.0 şi 2.5 euro comision pe o recenzie şi poate ajunge la 300 sau 400 euro pe lună.  ”Nu e rău la vârsta mea să fiu plătit doar pe răspunsurile mele pe un chat”, a spus el.  

Recenziile pot creşte rata de apreciere a produsului, astfel încât să obţină mai multă vizibilitate şi să atragă un număr mai mare de clienţi, potrivit unui studiu publicat anul trecut de două Universităţi din California.  

”Fenomenul recenzii pentru produse gratuite a avut rate absurde de creştere în ultimele luni”, spune un sicilian de 37 de ani, care a revândut zeci de produse obţinute pe această cale. Banii în plus reprezintă un ajutor bine-venit pentru mulţi italieni în măsura în care economia Italiei trece prin cea mai grea recesiune de la cel de-al Doilea Război Modnial – 440.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă în 2020.  

Asociaţiile consumatorilor sunt de părere că Amazon ar trebui să facă mai mult pentru a-şi proteja clienţii de aceste înşelătorii cu recenzii.  „Amazon pretinde că face ceva în această privinţă eliminând din când în când  zeci de mii de recenzii, dar adevărul e că sunt milioane. Realitatea este că piaţa e manipulată”, e de părere Massimiliano Dona, şeful Uniunii Naţionale a Consumatorilor.  

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 29 de ani DISPĂRUT la Roma. Apelul disperat al mamei: „Ajutați-mă să-mi găsesc fiul”

proteste in romania

«Să se termine cu pandemia!». A doua zi de proteste în România. Îmbrânceli cu jandarmii şi măști arse în piețele publice din ţară