in

Bucureştiul – locul 24 din Europa în topul destinaţiilor de shopping/ Roma, pe locul 4

Pentru turiştii care vin în Europa pentru shopping, Londra este cea mai bună destinaţie din cele 33 de metropole de pe vechiul continent, iar Bucureştiul se clasează pe locul 24, la egalitate cu Sofia, potrivit celei mai noi ediţii a clasamentului 'Globe Shopper City Index', transmite AFP, citată de Agerpres.

Conceput de The Economist Intelligence Unit (EIU), la cererea Global Blue, 'Globe Shopper City Index' măsoară atractivitatea a 33 de oraşe europene pentru amatorii de shopping, în funcţie de 38 de criterii: numărul de magazine, mărcile, accesibilitatea locurilor, preţurile, oferta de reduceri, diversitatea zonelor de shopping, calitatea serviciilor (programul magazinelor, limbile vorbite), dar şi oferta hotelurilor restaurantelor, evenimentele culturale, transporturile sau climatul. '82% din turiştii chinezi plasează shoppingul în fruntea priorităţilor atunci când călătoresc', subliniază vice-preşedintele Global Blue France, Eric Noyal.

Potrivit acestui clasament, Londra devansează Barcelona, Madrid, Paris şi Roma- pe locul 4. Deşi este prima destinaţie turistică mondială, Parisul nu se clasează decât pe locul patru din cauza ofertei hoteliere considerate foarte scumpă. Berlinul se clasează pe locul 6, devansând Lisabona (7), Amsterdam (8), Praga (9) şi Budapesta (10). Capitala Ungariei se situează înaintea unor metropole precum Milano, Viena şi Moscova. După Bucureşti se clasează oraşe precum Kiev (26), Varşovia (28), Sankt Petersburg (29), Belgrad (31). Ultimele din acest clasament sunt Oslo (32) şi Geneva (33).

'Marile oraşe din Europa de Vest oferă cea mai mare varietate de magazine şi activităţi culturale însă nu sunt întotdeauna şi cele mai abordabile în termeni de preţuri', a precizat Harald Langer, şef de proiect la EIU. Cele 33 de oraşe incluse în acest clasament au fost selecţionate pentru importanţa lor economică şi numărul de vizitatori pe care îl atrag. La alcătuirea clasamentului s-au folosit datele colectate în rândul clienţilor Global Blue, o companie care se ocupă de restituirea taxelor în cazul cumpărătorilor străini.

Vezi CLASAMENTUL AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi italieni ucişi cu toporul, arestat un român de 30 de ani

FOTO/VIDEO Catrinel Menghia i-a înnebunit pe italieni şi pe americani