in

Cele mai sigure țări din lume

Vacanța se apropie și mulți dintre noi încă nu s-au decis pentru destinația pe care o vor alege. Pentru cei cărora nu le plac aventurile de călătorie şi situaţiile imprevizibile, ci mai degrabă doresc maxim de confort și siguranță, situl urbantitan.com a alcătuit o listă de 10 destinații cele mai potrivite.

1. Noua Zeelandă. Cine a fost în Noua Zeelandă s-a convins că această țară este destinaţia ideală pentru turiştii care doresc pace şi securitate. Noua Zeelandă (Aotearoa în maori, New Zealand în engleză) este o țară compusă din două insule mari și mai multe insule mici, situate în sud-vestul Oceanului Pacific. Printre națiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelandă are cea mai mare și cea mai industrializată economie și este a doua după Papua Noua Guinee ca populație. Noua Zeelandă este notabilă pentru izolarea ei, fiind separată de Australia, la Nord-Vest, prin Marea Tasmaniei (cca. 2000 km distanță)

2. Islanda. Insula și-a ocupat un loc de cinste în această listă și datorită faptului că procentul de infracţiuni este atât de mic încât jumătate din forţele de securitate de aici, nu poartă arme. Deține peisaje incredibile iar caracteristicile geografice o face unică. Teritoriul țării reprezintă un podiș de bazalt (alt. 640-760 m), din care se ridică circa 100 de conuri vulcanice, dintre care multe sunt active, aproximativ 130 (Hekla, Laki, Vatnajökull 2000 m (ghețarul cu cel mai mare volum de gheață din Europa, 900 m pătură groasă), Hofsjökull, 1765 m, Mýrdalsjökull, 1450 m); gheizere și izvoare fierbinți, ghețari masivi. Câmpiile ocupă zonele restrânse de litoral.

3. Austria. Ideal pentru iubitorii de artă şi istorie, dar de asemenea, pentru cei care iubesc sportul şi mâncare bună. „Cel mai periculos” lucru care ți se poate întâmpla în Austria este să întâlnești grup mai zgomotos în costume tradiționale tiroleze, notează urbantitan.com. Fiind situate în Alpi, vestul și sudul Austriei sunt renumite ca o destinație a sporturilor de iarnă. Cel mai înalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Nordul și estul țării sunt formate mai ales din terenuri deluroase. Climatul este temperat, cu ierni reci și veri răcoroase. Principalele orașe sunt capitala Viena situată pe Dunăre, apoi Salzburg, Innsbruck, Graz și Linz.

4. Norvegia. Este ţara fiordurilor, liniştită şi somnoroasă, lucru normal pentrru o țară obișnuită cu gheața veșnică. Singura problemă este că Oslo, capitalul sa, este una dintre cele mai scumpe oraşe din lume…dar, securitate are un preţ. Teritoriul țării este străbătut de Alpii Scandinavici, munți vechi, în mare parte erodați, cu aspect de platouri în zona centrală, puternic accidentate de văi adânci, dominate de culmi muntoase, cu piscuri înalte (alt. max. 2469 m – vf. Galdhøpiggen), în sud-vest, scăzând în înălțime spre nord-est și coborând brusc spre vest, formând aici țărmurile abrupte și crestate de fiorduri. Pe litoral câmpiile ocupă suprafețe foarte restrânse. Alte piscuri: Glittertind (2405 m), Snøhetta(2286 m), Rondane (2183 m), Gausta (1883 m), Borge (1703 m). Râuri: Glomma, Otra, Lagen, Klar, Tana. Numeroase lacuri, dintre care mai mari sunt Mjosa, Femunden, inclusiv cel mai adânc lac din Europa (Hornindalsvatnet – 515 m)

5. Irlanda. Este o țară în care procentul de infracţiuni este extrem de scăzut. Situl american adaugă că singurul discobfort care poate fi găsit în această țară e zgomotul puțin mai mare pe care îl puteți găsi în pub-uriole locale. Ca o curiozitate legată de această țară: cea mai veche piatră cunoscută are aproximativ 1,7 miliarde de ani și se găsește pe insula Inishtrahull pe coasta Comitatului Donegal.

 

6. Danemarca. Același site care a alcătuit topul remarcă faptul că Danemarca este o țară perfectă pentru a bea bere de cea mai bună calitate, pentru consumul de pește și mersul pe biciclete prin peisaje frumoase. Danemarca (daneză Danmark) sau Regatul Danemarcei (Kongeriget Danmark) este din punct de vedere geografic cea mai mică și cea mai sudică țară a Europei de Nord, și de asemenea cea mai veche.

7. Luxemburg. Micul Luxemburg ocupă locul şapte printre cele mai sigure destinatii. E o țară care nu acces la mare, dar atacurile, răpirile și furturile sunt aproape inexistente. Important pentru creatorii topului este și faptul că nu există insecte veninoase. Demne de remarcat este și faptul că Luxemburg are cel mai mare PIB per cap de locuitor din lume (62 700 USD în 2005).

Urmează Suedia – ”La poziţia a opta este Suedia. Regele Karl Gustav al XVI-lea întâmpină turiştii cu braţele deschise, cu natura sa neatinsă, fete frumoase și atitudinea tolerantă.” notează creatorii topului.

Despre Singapore, situată pe locul 9, se comentează faptul că ”este un loc liniştit şi bogat, în care turiştii pot vedea o mulţime de lucruri frumoase și curiozități, într-un spaţiu mic.”.

Pe ultimul loc al topului găsim Elveţia despre care se precizează că ”dacă am exclude accidentele în munţi, posibilitatea sa se întâmple ceva rău este minimă. La urma urmei, Berna, Geneva şi Zurich sunt printre cele mai sigure oraşe din lume.”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristian Rizea, cercetat de DNA în ţară, deschide filială PSD la Torino

Imigranţii ţin în picioare sistemul de pensii italian