in

Cotaţie “Trei stele” Michelin pentru opt situri turistice româneşti

Reprezentanţii companiei Michelin România, în frunte cu preşedintele Eric Faidy, au venit pe 26 mai la Sibiu, pentru a acorda oraşului din Ardeal trei stele în Ghidul Verde Michelin. Un lucru ce înseamnă, în viziunea celui mai important manual turistic european, că fosta capitală culturală europeană trebuie neapărat vizitată, scrie România Liberă.

Tot la categoria "trei stele", cea mai mare cotaţie a ghidului Michelin, au mai intrat şi opt situri turistice româneşti, printre care Transfăgărăşanul, Horezu, Delta Dunării sau mănăstirile din Bucovina, însă Sibiul este singurul oraş din România care a primit această distincţie.

Impresionat de centrul oraşului

"Sibiul a devenit o locaţie (n.r. – destinaţie) de top datorită istoriei sale, a culturii, dar şi a tot ceea ce au făcut autorităţile locale şi Camera de Comerţ în ultimii 10 ani. Am vizitat centrul oraşului şi am rămas impresionat de tot ce am văzut, pentru că este o parte interesantă de istorie pentru România. Sibiul a primit trei stele în urma a nouă criterii diferite pe care le aplicăm, printre care renumele, popularitatea locaţiei (n.r. – destinaţiei), muzee, zone protejate, monumente, dar şi prima impresie a vizitatorului. Dacă Sibiul a primit trei stele, înseamnă că a meritat trei stele", a declarat preşedintele Michelin România, Eric Faidy, care a acordat placheta, ce atestă Sibiul drept singurul oraş din România care trebuie neapărat vizitat, la sediul primăriei oraşului de pe Cibin.

Ghidul Verde Michelin pentru România este compus din 368 de pagini.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doru Prelipcean din Rădăuţi, chef la Londra, face cele mai bune sarmale din UK

Funzele de viţă de vie, aliment şi medicament