in

Două din cele mai mari grupuri de turism din lume se retrag din România

Două dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI şi ITS, intenţionează să înceteze de anul viitor să mai aducă turişti în România, nemulţumite de lipsa promovării pe piaţa germană şi de imaginea României în străinătate, deteriorată în ultima vreme pe fondul situaţiei politice, informează Mediafax.

"Cele două grupuri intenţionează să se retragă pentru că o serie de promisiuni făcute de Ministerul Turismului de la Bucureşti, în ultimii ani nu au fost încă onorate. Printre altele, s-au promis în toamna anului trecut investiţii în promovarea României în Germania în valoarea de 3 milioane de euro în următorii doi ani şi nu s-a făcut nimic", au declarat agenţiei Mediafax surse din turism.

Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemulţumiţi de lipsa de predictibilitate din economia românească.

"La problemele cu promovarea se adaugă şi situaţia politică din ţară, care erodează imaginea României în străinătate. Pentru a încerca să-i convingă pe turoperatori să nu plece din România, secretarul de stat în MDRT Cristian Bărhălescu se află acum la Berlin, încercând să negocieze cu ei", au mai spus sursele citate.

Contactat de Mediafax, Bărhălescu a spus că se află la Berlin pentru a discuta nu doar cu TUI, ci cu toţi turoperatorii germani.

"Nu am venit să discutăm că se retrag, ci să clarificăm ce plan de bătaie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare şi pentru asta o să mai avem o discuţie", a spus secretarul de stat.

El a refuzat să comenteze dacă turoperatorii germani sunt mulţumiţi de colaborarea cu atutorităţile române.

"Nu pot să vă spun dacă sunt mulţumiţi sau nu", a afirmat el.

Bărhălescu s-a abţinut să comenteze şu dacă partea română este mulţumită de colaborarea cu TUI şi ITS, care au adus în această vară pe litoral peste 2.000 de turişti germani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înjunghiată de soţ la Siracusa

Accident rutier la Sibiu: şase români stabiliţi în Italia, grav răniţi