in

Italia a pierdut, în 3 luni, 30 de milioane de turiști, până la sfârșitul anului pierderi estimate la 200 de miliarde de euro

Italia a pierdut deja 30 de milioane de turiști în perioada martie-mai, potrivit asociațiilor din turism din Peninsulă. De la Roma la Milano, Napoli la Veneția, Italia a fost una dintre cele mai populare destinații turistice din lume în ultimele decenii.

Italia e o țară cu oferte diverse, inclusiv 55 de situri de patrimoniu mondial UNESCO, plaje fabuloase și pârtii de schi de top. Țara depindea de vizitatorii săi. Turismul are aproximativ 4,2 milioane de angajați, acest sector reprezentând 12-13% din PIB-ul național. În 2019, țara a primit peste 216 milioane de turiști – un număr enorm pentru populația sa de 60 de milioane.

Începând de la sfârșitul lunii februarie, când au fost confirmate primele cazuri de COVID-19, Italia a cunoscut o nouă provocare, una definită drept „cea mai gravă criză de la cel de-al doilea război mondial” de către primul ministru Conte. Întreaga țară a intrat rapid în carantină. Deoarece sectorul industrial presează guvernul să se „deschidă” cât mai curând posibil pentru a evita daunele financiare suplimentare, cei din turism nu au această șansă. De fapt, restabilirea turismului nu depinde doar de evoluțiile interne, ci și de ritmurile de creștere ale pandemiei din întreaga lume.

Țara a suferit o scădere a numărului de turiști de la începutul anului, ajungând acum la o oprire completă. Italia a pierdut deja 30 de milioane de turiști în lunile martie, aprilie și mai. Acest impact nu include nici măcar daunele pe care ar putea să le sufere alte sectoare conexe, cum ar fi restaurantele sau magazinele mici. Până la sfârșitul anului, se estimează că pierderile totală vor depăși 200 de miliarde de euro.

Chiar și când hotelurile vor fi gata pentru afaceri, Italia nu va reveni curând la perioada de dinainte de criză. În ciuda faptului că au turiști tot anul, perioada de primăvară-vară reprezintă sezonul de vârf al turismului în Italia. Hotelurile au fost închise în vacanța de Paște, dar lunile viitoare ar putea reprezenta o amenințare și mai mare, deoarece multe companii primesc deja anulări de la clienți chiar și pentru luna septembrie. Potrivit experților în turism, va dura cel puțin câțiva ani pentru ca Italia să redevină o destinație turistică de top.

Un articol de Andreea Damian, https://tabuhighlife.ro

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Constantina, badantă româncă la Terni, a murit de coronavirus la 64 de ani. ”Titina era o femeie fantastică”

Roma, aruncată în stradă, în plină pandemie, după ce fusese bătută și abuzată sexual de fiii bătrânului pe care îl îngrijea