in

Mai sunt 6.000 de urşi în România / Vânător scoţian: „Îi vom ucide pe toţi”

O postare pe Facebook privind vânătoarea de urşi bruni în România „cu trofeul garantat” a indignat mulţi români, scrie Agerpres.

Pe Facebook s-a semnalat existenţa unei oferte de vânătoare de urşi bruni pentru 4.500 de euro, preţ în care sunt incluse şi cazarea, transportul, asigurarea şi permisul de vânătoare, ofertă postată de George Richmond Elliott, de la Hunting and Sporting Scotland Ltd.


 


 

Potrivit site-urilor mai multor televiziuni de ştiri, o româncă i-a scris scoţianului: „Vă rog nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?”.

Răspunsul pe care ea susţine că l-a primit a fost următorul: „Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”.

Efectivele naţionale de urşi, lupi, râşi şi pisici sălbatice estimate pentru 2013 în România se apropie de 22.000 de exemplare, peste jumătate din total aparţinând speciei pisica sălbatică iar peste 6.000, speciei urs brun, potrivit datelor oficiale remise AGERPRES de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, care au la bază concluziile unui raport întocmit de Fundaţia Carpaţi, Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice şi Universitatea „Transilvania” din Braşov – Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere.

Din concluziile raportului reiese faptul că, strict pe speciile analizate, populaţia de urşi bruni din pădurile României este estimată în acest an la 6.166 de exemplare iar cea de lupi – la 2.716 exemplare. De asemenea, în 2013 efectivele de râs ar putea ajunge la 1.317 exemplare, în timp ce specia pisica sălbatică deţine supremaţia, cu 11.750 exemplare.

La finele anului trecut, oficialii WWF România afirmau că populaţia de urşi bruni din România a scăzut la 6.000 de exemplare, în diminuare evidentă faţă de anul de referinţă 1989, când numărul acestora era de 9.000.

Potrivit aceleiaşi surse, 45% din populaţia totală de urs brun a ţărilor din Uniunea Europeană se găseşte în România şi Ucraina.

(sursa: Agerpres)
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Creşte şomajul în rândul românilor, confirmă sindicalistul Gheorghe Ciungara din Roma

Demos UK: Excludeți românii și bulgarii de pe piața muncii