in

O nouă modă la Roma: „Joggingul turistic” sau cum să eviți hoardele de turiști și căldura de la miezul zilei

„Joggingul turistic” atrage la Roma vizitatori din întreaga lume, dornici să descopere principalele monumente în pas alergător. Pentru iubitorii de mișcare, acest tip de jogging le permite să se mențină în formă și să viziteze totodată principalele atracții turistice, informează AFP, citata de Agerpres.

Kristin Karstensdotter, o tânără suedeză stabilită în Italia, a avut această idee în 2012, când se antrena pentru Maratonul de la Roma.

La orele 9.00 dimineața, un grup de maximum șase persoane își dă întâlnire la porțile Castelului Sant’Angelo. Turul străbate piețele emblematice — Navona, Del Popolo, Venezia, Di Spagna — malurile fluviului Tibru și se încheie la Panteon. La această oră a dimineții orașul este rezervat localnicilor, iar turiștii sunt încă puțini. Calea este liberă pentru micul grup care se oprește câteva clipe în fața monumentelor pentru a asculta anecdotele istorice povestite de ghidă.

Alergătorii sunt veniți din toate colțurile lumii: Statele Unite, Suedia, Salvador, Japonia sau Europa. „Participă persoane cu vârste cuprinse între 14 și 65 de ani”, spune ghida suedeză îmbrăcată în ținută sport. Pentru a parcurge cei șapte kilometri într-o oră, nu trebuie să fii un bun atlet. Majoritatea celor înscriși se declară „sportivi”, spune Kristin care primește în grup și alergători ocazionali.

Bazându-se pe informații care circulă din gură în gură, sau culese de pe portalul turistic online Trip Advisor, turiștii care participă la acest jogging evită hoardele de turiști și căldura de la miezul zilei dar și excesele gastronomice. „Vizitarea în pas alergător a orașului este distractivă, mai ales în grup”, spune Karla o studentă din Salvador.

„Vom rămâne cu o amintire frumoasă”, spune o altă turistă care a admirat mai ales „fântânile, oamenii și atmosfera electrizantă din Piazza Navona”. „A vizita Roma în pas alergător oferă o perspectivă de ansamblu asupra orașului„, este de părere și americanul Kevin care își ia cu el întotdeauna o pereche de încălțăminte sport.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

24 de fotografii prea complicate pentru a fi înțelese…

Ovidiu Raețchi, apel disperat către guvernanți: ”Aurelian Mihai se află într-o situație deplorabilă, găsiți o soluție de negociere”