in

Ovidiu Raețchi, apel disperat către guvernanți: ”Aurelian Mihai se află într-o situație deplorabilă, găsiți o soluție de negociere”

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul Ovidiu Raețchi: Parlamentarul Aurelian Mihai e într-o stare dificilă, dar a cerut să fie externat și să continue greva. Fac un apel la Guvern să trimită un reprezentant autorizat cât mai este posibil. Raețchi a transmis astăzi un mesaj Guvernului și Camerei Deputaților:

”Mihai Aurelian refuză în continuare hrana, se află într-o situație deplorabilă și, mai mult, a cerut să fie externat și să-și continue protestul la Parlament. Următoarele zile vor fi critice și vom începe să vorbim despre un risc vital, în funcție de afecțiunile sale cronice. S-a ajuns în punctul în care miza nu mai e una politică sau normativă, ci una strict umanitară.

Indiferent cum ne raportăm la protestul lui Aurelian, aici e vorba de viață și moarte, nu de voturi și imagine. Fac un apel la membrii Guvernului, la ministrul de Externe, la președintele Camerei Deputaților să propună, cât mai este posibil, o soluție de negociere: nu vorbesc despre asumarea revendicărilor, ci despre o minimă atenție și deschidere la dialog, care să-l convingă să iasă din greva foamei.

Ministrul Stanoevici nu are capacitatea de a gestiona o astfel de situație, aici nu-i vorba de un talk-show. S-a ajuns în acest punct pentru că Aurelian a fost tratat de decidenți ca Valeriu Zgonea cu replici de tip: ‘E tânăr și vrea să se remarce’.”


 

Într-o postare pe facebook, deputatul Aurelian Mihai a precizat că a fost contactat de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

”Greva foamei, a 10-a zi! Va multumesc mentru mesajele de sustinere si intelegere. Multumesc de asemenea colegilor din Parlament, mai ales din Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, care mi-au telefonat sau m-au vizitat din prima zi interesandu-se de starea sanatatii mele.

Din partea Guvernului, s-a autosesizat dl. Stanoevici care mi-a telefonat ieri! Ii multumesc pentru acest lucru! Nu-i multumesc pentru minciunile spuse aseara intr-o emisiune televizata, dar asta este mai putin important! Cum spuneam, nu exista dialog, nu sunt reactii serioase pentru reforma si schimbare.

A cam sosit momentul sa inteleaga si guvernantii ca DIASPORA doreste binele romanilor de acasa, acasa unde ne-am nascut, ROMANIA.”

Aurelian Mihai, Facebook


 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O nouă modă la Roma: „Joggingul turistic” sau cum să eviți hoardele de turiști și căldura de la miezul zilei

Degustare patriotică – Yvone Pădurariu a organizat o prezentare de vinuri româneşti la Milano: „Am vrut să fac ceva pentru ţara mea”