in

Proiect turistic pentru România: Discover Dracula Tour

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi tur operatorul S&S Travel lansează un proiect-pilot pe tema contelui Dracula, menit să îi facă pe străini să viziteze România, informează Agerpres.

"Discover Dracula Tour – the history and the legends" încearcă să profite de pe urma succesului pe care povestea lui Dracula o are în străinătate. Asia va fi prima piaţa pe care va fi promovat proiectul, după ce reprezentanţii FPTS au sesizat în China, Thailanda şi Japonia  "un interes sporit pentru locurile de legndă ale lui Dracula".

Organizatorii acestui proiect-pilot speră că vor reuşi să sporească numărul de oaspeţi de peste hotare, "profitând de faima universală a acestei figuri şi de atractivitatea pe care o prezintă pentru turiştii străini", se mai arată într-un comunicat de presă al FPTS. Autorii "Discover Dracula Tour" avertizează că, dacă România nu profită de pe urma brandului Dracula, ţările vecine vor face acest lucru.

"În Serbia există o iniţiativă de a-l transforma pe Vlad Ţepeş şi legenda sa într-o poveste sârbească, tocmai pentru a o transforma într-un produs turistic al ţării vecine", spune FPTS.

Promovarea "Discover Dracula Tour – the history and the legends" se va orienta şi către piaţa europeană şi americană, un interes deosebit fiind acordat Statelor Unite, care au un potenţial foarte mare de turişti pentru "ţara lui Dracula", mai scrie Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Artista Irina Albu a fondat în Sardinia o colonie de pisici unică în lume/VIDEO

În 2012, oportunităţile de angajare pentru imigranţi au scăzut cu 27%