Continuă criminalizarea românilor în presa italiană/ Rinascita: “Uneori nu merită să fii generos”

Scritto da Redazione Online

Rinascita, cotidianul "stângii naţionale" (www.rinascita.eu), fost cotidian al Partidului Comunist Italian, a publicat un text intitulat "Napoli, la generosità a volte non paga", semnat de Michele Mendolicchio, în care se analizează ultimele infracţiuni comise de români în Italia, plecând de la cazul profesoarei pensionare ucise la Napoli de un grup de români, după ce primise în casă o ţigancă pentru a-i da de pomană.

Citeşte şi:

“Români nemiloşi şi înarmaţi”- Reîncepe teoretizarea înclinaţiei către crime a românilor

Una peste alta, a mers chiar bine. Au ucis-o fără "bucuria" de a fi violată. S-a întâmplat la Napoli, unde o femeie de 93 de ani a fost eliminată de patru români. Nu este prima dată când răufăcători de etnie română violează femei foarte în vârstă. Cel puţin infractorii noştri concetăţeni nu au această pasiune. Este trist şi te înfurie să trebuiască încă să enumeri bravadele românilor.

Şi este dureros mai ales pentru acei mulţi români care lucrează cinstit în ţara noastră, luptând şi împotriva anumitor prejudecăţi. Este vorba de una dintre nenumăratele agresiuni dezolante pentru câţiva euro. Potrivit anchetatorilor, biata profesoară de matematică ar fi fost ucisă pentru o pradă de numai 60 de euro.

Şi totul din vina solidarităţii faţă de cei mai nevoiaşi. Profesoara, de fapt, încercase să ajute fata româncă care cerşea, primind-o chiar şi în casă. însă mâncarea, hainele şi ceva bani nu au folosit la nimic. Aceşti delincvenţi fără scrupule şi fără demnitate s-au gândit la prada uşoară.

Şi astfel s-au prezentat patru la bătrânica prea bună şi prea dornică să decline verbul de bunătate a ministrului Riccardi şi a tuturor paşnicilor de centru-stânga şi centru-dreapta. Vincenza Sarnacchiaro, acesta este numele bietei profesoare din Napoli, a fost sufocată de 4 răufăcători români.

Toate oraşele italiene au acum această problemă a străinilor nedemni să stea în ţara noastră. începând de la prezenţa a mii de romi care trăiesc aproape în mod exclusiv din furturi, cămătărie şi trafic. Acum există un val cotidian de jafuri în vile şi case, cu bătăi brutale şi fără motiv a celor prezenţi. şi tot mai des se ucide cu o ferocitate ieşită din comun, aşa cum s-a întâmplat în diverse cazuri, nu ultimul cel din Perugia.

Respect pentru comunitatea românească care lucrează cu cinste şi respectând legile, însă aici există un grup de concentăţeni de-ai lor care fac din teritoriul nostru un pământ de cucerit. Este un buletin de război al faptelor lor, de la nordul la sudul Italiei. şi totuşi se continuă să se ignore problema, continuând să se predice primirea şi solidaritatea. Suntem de acord, dar nu pentru aceia care continuă să trăiască ca maidanezii prin oraşele noastre.

Cei care nu au un loc de muncă şi trăiesc în adăposturi improvizate sau în taberele de romi nu au dreptul să stea pe teritoriul nostru. închisorile sunt pline de romi şi de imigranţi care pentru a trăi comit furturi, jafuri şi fac trafic de droguri. Aceasta fiindcă deseori se închide un ochi, ajungându-se la măsuri restrictive numai după mai multe infracţiuni.

Înţelegem neajunsurile, dar asta nu poate justifica infracţiunea şi mai ales bătaia şi uciderea. Faptul că şi concetăţenii noştri italieni se mânjesc cu aceleaşi infracţiuni nici măcar nu poate fi un motiv justificativ. Dacă societatea noastră trebuie să sumeze criminalilor noştri şi pe cei care vin din afară, atunci este mai bine să revenim la suveranitatea noastră şi la statele naţiune. Pentru ca fiecare să-şi păstreze propriile vlăstare cu mâinile

murdare de sânge. Între timp, tinerii autori ai crimei au fost arestaţi, printre care fata ajutată de bătrânica generoasă. Profesoara nu numai că a ospătat-o şi a ajutat-o, ci i-a dat şi posibilitatea să-şi sune rudele în România. şi Petronela Lucan ca mulţumire i-a furat cheile furnizându-le amicilor care apoi s-au dus după ea, suprimând-o cu o pernă. Ruşine.


Cazul de la Napoli: Pensionară ucisă pentru 60 de euro

Poliţia din Napoli a arestat patru persoane pentru uciderea unei pensionare din Napoli, fostă profesoară de matematică, Vincenza Sarnacchiaro, 93 ani, găsită moartă în casa ei pe 29 martie.

Mai întâi au fost arestaţi Petronela Lucan, 33 ani, şi Marius Marian Lucan, 28, rude între ei, români de etnie romă. Bătrâna o primise pe Petronela în casă pentru a-i da de pomană. Bătrâna i-a dat de mâncare, haine şi a lăsat-o să dea şi un telefon în România. Drept răsplată, Petronela a furat cheile locuinţei, pe care i le-a dat lui Marius Lucan, arestat după ce criminaliştii i-au găsit amprentele în locuinţa bătrânei ucise. Lucan mai fusese reţinut în trecut pentru mai multe furturi şi amprentele sale erau în baza de date a poliţiei. Investigatorii i-au identificat şi pe autorii materiali ai delictului, Laurenţiu Botoşineanu, 22 de ani, şi Florinel Mirel Botoşineanu, 23, arestaţi la Terracina.

Marius Lucan şi fraţii Botoşineanu au intrat în casă şi au sufocat-o pe bătrână cu o pernă, în încercarea de a o face să spună unde ţine banii şi bijuteriile Bătrâna nu avea bani sau obiecte preţioase în casă. Prada hoţilor a fost de 60 de euro.

Informazioni sull'autore

Redazione Online