in

Criză în Diasporă pentru partidul lui Dan Diaconescu

”Dragi prieteni, vă cer mii de scuze celor pe care i-am supărat făcând campanie pentru PP-DD! Din motive personale mă retrag din partid şi din orice funcţie deţinută! Vă îmbrăţişez, vă rog să mă iertaţi!”. În felul acesta, Eugen Mihalache, responsabil cu Diaspora al partidului lui Dan Diaconescu şi-a anunţat pe Facebook retragerea din politică.

Anunţul a adunat în scurt timp multe comentarii, în special ale unor membri de partid. Eugen Mihalache (foto) deţinea funcţia de responsabil pentru românii din străinătate din cadrul PP-DD de aproape doi ani. Nimic nu părea să tulbure activitatea sa, în urmă cu puţine zile fiind prezent la congresul filialor din Spania. În puţinele explicaţii pe care le-a dat pe Facebook, Mihalache denunţă în mod general politica lui Dan Diaconescu faţă de românii din străinătate. ”Îmi cer scuze, abia acum am înţeles jocul. Vorbiţi cu Diaconescu, poate vă mai păcăleşte puţin. Stau în genunchi şi vă rog să mă iertaţi. Am înţeles acum…

Contactat telefonic, Gheorghe Tolan, preşedintele PP-DD Italia, ne-a declarat că este alături de Mihalache şi că îi respectă decizia. ”Este o mare lovitură pentru noi, cei din Diaspora. Domnul Mihalache este o persoană care şi-a câştigat respectul faţă de noi, a fost onest, cinstit şi l-am simţit mereu alături. Ştiu că a cheltuit din buzunarul său mulţi bani, dar credea în cauza noastră. Prin plecarea lui, partidul pierde mii de membri. Nu ştiu ce decizie să iau acum, m-aţi luat din scurt, vom face un congres extraordinar pe 19 mai. Am fi în stare să înfiinţăm o asociaţie politică şi să participăm la alegeri oricum, susţinând pe altcineva dacă se va dovedi ca la centru ceva e putred.”

Preşedinţii filialelor din Roma, Marian Manolache şi Sicilia-Calabria, Vasile Pătălău au declarat că sunt bulversaţi de decizia lui Mihalache. ”Eu am intrat în partid înainte de el, era altcineva care conducea Diaspora, voi merge în continuare pentru că eu am intrat în partid pentru ideile lui Dan Diaconescu, nu ale lui Mihalache. Evident că îmi pare rău să aud că şi-a dat demisia şi ne părăseşte. Eu voi continua oricum”, a spus Manolache, preşedintele filialei Roma.

Un mesaj de susţinere totală pentru fostul şef al Diasporei din PP-DD vine de la Vasile Pătălău, responsabil în Sicilia şi Calabria. „Dacă domnul Mihalache s-a demis, înseamnă că la Bucureşti ceva nu-i în regulă. Eu merg pe mâna lui. Eu şi cei peste 1000 de membri din regiunea mea. E un om de tot respectul şi dacă a avut curajul să declare aşa ceva, că acolo la centru ceva scârţâie, înseamnă că trebuie să fim atenţi. Voi vorbi cu Tolan şi vom lua o decizie cât de curând. Prin plecarea lui Mihalache se vor pierde mii de voturi.”

Eugen Mihalache ne-a declarat că în cel mai scurt timp ne va trimite un comunicat oficial, în care va explica pe larg motivele retragerii din partid.

Andi Rădiu

Vasile Pătălău: omul lui Dan Diaconescu, pe lista PD în Sicilia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PD organizează cursuri de instruire politică pentru străini

AUDIO/ Berlusconi râde copios: „E româncă? Dacă e frumoasă, e bine!”