in

Lucca, o avocată română pe listele lui Santini (FI): ”Credem în integrare sustenabilă”

Pe timpul unei conferințe de presă, Forza Italia (FI) a prezentat candidatura avocatei române Elena Popovici, despre care Gazeta a scris recent. ”Forza Italia crede în integrare sustenabilă, adică în cea legată de persoanele care venind în țara noastră, respectându-i regulile, își suflecă mânecile și nu cer asistență și contribuții, ci oportunități”, a explicat Sergio Mangiavacchi, de la conducerea partidului din Lucca.

Avocată română, candidată la Lucca pe listele Forza Italia. «Am fost mereu atrasă de politică»

Este cazul Elenei Popovici, avocată de 41 de ani, foarte activă în domeniul drepturilor persoanelor venite din România, pentru care cu siguranță este un important punct de referință. ”Aceste persoane, în mod absolut integrate, sunt o valoare în plus pentru societatea noastră”.

Elena Popovici a explicat motivele candidaturii sale:

”Mulțumesc Forza Italia și Remo Santini pentru posibilitatea de a putea reprezenta o comunitate importantă, bogată în tradiție culturală și istorică. În proiectul nostru administrativ există atenție pentru aceste persoane și problemele lor. Eu aș dori să creez o asociație pentru a proteja mai bine drepturile conaționalilor mei”.

Remo Santini prezent la conferința de presă a susținut această candidatură:

”Consider că este important să semnalăm aceste situații de integrare perfectă, precum a Elenei și a multor alții ca și ea. Noi vom sprijini orice operațiune care se îndreaptă în această direcție, în special în domeniul cultural. Comunitatea română reprezintă un patrimoniu important pentru noi, este unită, bine integrată și lucrează în mod util contribuind la dezvoltarea orașului nostru”.

La conferința de presă era prezent și Claudiu Stănășel, responsabil regional sector școli de la Forza Italia Giovani, primul cetățean român din Italia cu o funcție de nivel regional într-un partid politic italian.

”Modelul nostru de integrare este format din obligații și drepturi, fără asistență exagerată așa cum propune dreapta din motive clare de afaceri. Elena nu a cerut nimic, a devenit avocat și lucrează mult, plătind taxele. Acesta este modelul nostru de ospitalitate și integrare. Tambellini și consiliul său și pentru români a promis multe și nu a realizat nimic. Nu este o întâmplare că Elena Popovici este unica româncă pe cele 19 liste participante la alegeri. Și în această privință coaliția lui Remo Santini demonstrează că face fapte și nu doar vorbește, precum administrația locală care pleacă. Este valabil pentru români dar și pentru multe alte situații. Partidul Democrat și coaliția de susținere a primarului Tambellini au demonstrat prin fapte că nu doresc în consiliul local un cetățean român, blocând ușile la 2.400 de rezidenți de această naționalitate. Este o eroare politică sau e altceva în spatele acestei alegeri? În orice caz, din fericire, există unii care gândesc altfel”.

(sursa: Forza Italia Lucca)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Biserică din secolul XVI pentru ortodocșii români din Piacenza, deschiderea oficială: 2 iunie

Val de asasinate camorristice la Napoli. Presa italiană: ”Un adevărat carnagiu”