in

Acuzaţi că au jefuit bătrânii de care aveau grijă

Carabinierii au arestat-o pe 29 ianuarie pe Rostaş Maria Mirabela, de 25 de ani, îngrijitoare a unei 

femei oarbe de 70 de ani. Militarii de la unitatea din Cimitile (provincia Napoli), interveniţi în urma unei semnalări anonime, au efectuat o percheziţie în casa tinerei, găsind diferite obiecte din aur şi bani, cu o valoare totală de 10.000 de euro, furate cu puţin timp înainte dintr-un sertar din dulapul bătrânei oarbe. Dusă la cazarmă pentru a i se lua datele personale, fata a declarat în mod spontan nu a fost prima dată când a furat din casa bătrânei doamne bani şi obiecte de valoare. În zilele anterioare arestării, a furat alţi bani şi diferite obiecte preţioase cu o valoare totală de 40.000 de euro, revânzându-le apoi unui magazin "Compro Oro" din Camposano.

Padova, pensionar ţinut "prizonier" de doi români

Doi români, George Constantin Buruiană şi Marian Mugurel, acuzaţi de rele tratamente asupra unui pensionar padovan de 76 de ani, au fost arestaţi de Echipa Mobilă din Padova.

Cei doi arestaţi, potrivit rezultatelor anchetelor poliţiei, îl constrângeau pe pensionar să le dea pensia, golindu-i contul bancar, şi chiar i-au ocupat locuinţa. Echipa Mobilă a efectuat o descindere şi i-a arestat pe cei doi români pentru extorcare multiagravată şi

înşelarea unei persoane cu infirmitate.

"Am aici o găină cu ouă de aur", spunea George Constantin Buruiană, zis Joker, de 31 de ani, la telefon cu rudele, lăudându-se de condiţia sa de supremaţie psihologică asupra pensionarului padovan, de fapt redus la rolul de servitor al arestatului, care a ajuns la închisoare împreună cu Marian Mugurel, de 36 de ani. Convorbirea a fost interceptată în cadrul unei alte anchete.

Din contul curent al bătrânului ar fi dispărut în ultimele şase luni peste 15.000 de euro, şi pensionarul era constrâns să tolereze în casa sa petreceri la care participau până la 20 de români. Descinderea poliţiei a fost efectuată când pensionarul s-a dus să-şi ridice pensia de la poştă.

Banii, fotocopiaţi anterior de investigatori, au fost găsiţi, 800 de euro în total, asupra celor doi arestaţi la câteva ore după. De asistenţa bătrânului se ocupă serviciile sociale de la Primăria din Padova. Pensionarul trăieşte singur, din câte se pare fără nicio rudă apropiată care să-l îngrijească.

"Badante" denunţată pentru

furt

A luat în probă pentru o singură zi şi o singură noapte o îngrijitoare româncă şi a doua zi seara şi-a dat seama că i-a dispărut gentuţa cu toate bijuteriile de familie, care era ascunsă în dulapul din dormitor, şi cardul bancar. Bătrâna din Piacenza de 76 de ani imediat a învinuit-o pe românca de 52 de ani, care acum a fost denunţată pentru furt deşi neagă totul.

Bătrâna i-a spus unui amic că are nevoie de ajutor în casă şi că era dispusă să ofere cazare şi masă, adică o cameră în apartamentul în care trăieşte. Amicul, un italian, avea la rândul său un cunoscut albanez care îi putea prezenta persoana potrivită. De acord, dar în probă, a spus femeia. Românca denunţată apoi intră în casa femeii de 76 de ani, îi face curat, doarme în camera care i-a fost dată şi totul merge fără probleme. A doua zi însă, potrivit declaraţiilor bătrânei, între cele două începe o discuţie: "Încerca să găsească o modalitate să rămână singură în dormitorul meu", a povestit stăpâna casei la poliţie.

O discuţie la finalul căreia străina pleacă şi perioada de probă se încheie.

A doua zi bătrâna se gândeşte să verifice ascunzătoarea din dulap în care erau bijuteriile: dispăruseră. Astfel depune plângere. Poliţiştii ajung mai întâi la albanezul care i-a prezentat-o pe româncă bătrânei şi apoi ajung la româncă. Care confirmă totul, bineînţeles cu excepţia furtului: "Nu am furat nimic. Pur şi simplu am plecat pentru că nu eram de acord cu compensaţia". În casa româncei nu au fost găsite bijuterii, dar oricum denunţul este cercetat de poliţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Site rasist: „Toate infracţiunile imigranţilor”

„La pomul lăudat” – sau ce înseamnă să reuşeşti în UK