in

152 de ani de la „Mica Unire”, Băsescu huiduit la Iaşi

Azi, în România, au loc numeroase manifestări dedicate împlinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova şi Tara Românească.


Presedintele Traian Basescu a participat la serbările organizate cu prilejul Unirii la Iaşi. Vorbind despre momentul istoric din 1859, Traian Băsescu a afirmat că: „Marea Unire s-a realizat cu sacrificiul generaţiei tinere care a pus ţara mai presus de viaţă, o generaţie care s-a sacrificat, care a ştiut să fie unită, care a ştiut să fie puternică şi să realizeze România Mare”.

In timpul ceremoniei militare, Seful Statului a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat “Demisia!” şi “Cuza cel mare, Băsescu- dezbinare!” Seful Statului a încercat să aibă un dialog cu protestatarii, dar în cele din urmă a renunţat.
La evenimentul de la Iaşi au participat şi cei doi lideri ai opoziţiei, Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Unirea Moldovei cu Tara Românească, cunoscută şi ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918) a avut loc pe 24 ianuarie 1859 şi îl are în centru pe Alexandru Ioan Cuza, ales domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.<–>

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copiii români nu urcă în autobuz

Conflicte în PDL Italia