in

Cresc infecțiile în Italia, peste 30.000 cazuri azi, decesele staționare. Expert: „Restricții aplicate târziu”

Coronavirus în Italia, buletinul din 4 noiembrie: 30.550 de cazuri noi și 352 de decese.

Atăzi au fost anunțate alte 30.550 de infecții, în creștere față de ieri, când au fost 28.244. Vârful a fost înregistrat în 31 octombrie, 31.758 de cazuri.

Decesele sunt similare zilei de ieri, azi au fost 352, ieri 353. În total au murit 39.764 persoane.

Pacienții spitalizați cu simptome sunt 22.116 (+ 1.002, ieri + 1.274), în timp ce cei mai grav bolnavi în terapie intensivă sunt 2.292 (+67, ieri +203).

Cea mai afectată regiune rămâne Lombardia cu 7.758 de noi pozitivi (vârful său de 8.960 a fost la 30 octombrie), urmată de Campania și Piemont, care și-au stabilit recordul absolut: în Campania astăzi există 4.181 de cazuri (un record comparativ cu vârful său anterior de 3.860 care a avut loc la 1 noiembrie), în timp ce în Piemont sunt 3.577 (un record comparativ cu vârful său anterior de 3.169 care a avut loc pe 3 noiembrie, adică ieri).

Au fost făcute 211.831 teste, cu 29.544 mai multe decât ieri. Rata de pozitivitate este de 14,41%: aceasta înseamnă că din 100 tampoane efectuate 14 au fost pozitive; ieri a fost 15,49%. Acest procent oferă o idee despre progresul infecțiilor, indiferent de numărul de teste efectuate.

Curba epidemiologică crește în continuare, dar mai încet: rata pozitivității (raportul dintre cazuri și tampoane) scade de la 15% la 14%.

Noul decret de restricții naționale, în vigoare în perioada 5 noiembrie – 3 decembrie, ar trebui să producă efecte importante asupra reducerii curbei și să dea primele rezultate în săptămânile următoare.

Dar există experți care susțin că măsurile au fost luate târziu.

«Părerea mea este că acest nou Decret ajunge puțin prea târziu. Măsurile trebuiau luate atunci când cazurile zilnice erau de 10 mii. Mă tem că acum s-ar putea să nu fie suficiente pentru a încetini o epidemie care acum este scăpată de sub control”, spune Massimo Andreoni, director științific al Simit (Societatea italiană de boli infecțioase și tropicale) și șef al secției de boli infecțioase de la policlinica Tor Vergata din Roma.

„Ar putea fi cu adevărat imposibil să oprim creșterea curbei de caz într-o lună. Numerele raportului Ministerului Sănătății au o fluctuație legat de unii factori: numărul de teste realizate și în ce zile se fac aceste teste, deoarece în weekend există o scădere a performanței.

Există un fapt îngrijorător care rămâne și acesta este procentul de teste pozitive comparativ cu totalul testelor: un procent foarte mare, întotdeauna în jur de 15% și în unele regiuni peste 20%. Prin urmare, virusul circulă foarte mult și este, din păcate, scăpat de sub control ».

Potrivit specialistului, astăzi „îngrijorarea este presiunea asupra Serviciului Național de Sănătate”, deoarece în spitale există o „acumulare de pacienți Covid, unde numărul de accesări este întotdeauna mai mare decât cel al externărilor. Astfel – încheie Andreoni – dacă nu reușim să inversăm cursul, în câteva săptămâni spitalele vor intra în criză».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Poşta Română a expediat prima tranşă de buletine de vot către 37 de ţări. Iată ce conțin ele

Italia beat și drogat la volan, a ucis doi oameni, un român și un italian, condamnat la 9 ani închisoare