in

Risc de trafic haotic la Roma. Primăria a închis arterele de circulație din jurul Colosseumului

Roma a oprit, începând de sâmbătă dimineaţă, circulaţia rutieră pe principalele străzi de acces la Colosseum, pentru a proteja acest monument, simbol al capitalei Italiei, şi pentru a reduce poluarea, informează sâmbătă cotidianul roman La Repubblica, citat de Agerpres.

Începând de sâmbătă dimineaţă /de la ora locală 5:30/ nu mai este posibilă circulaţia autoturismelor particulare, a camioanelor şi a altor vehicule în zona din centru în care se află acest monument, pe Bulevardul Forumurilor Imperiale /Fori Imperiali/, strada care leagă Piaţa Veneţia de amfiteatrul roman, Coloseum.

Noul primar al Romei, Ignazio Marino, anunţase această decizie la începutul lunii iulie, cu intenţia de a limita accesul maşinilor în jurul Colosseumului, celebrul monument-simbol al capitalei italiene, înnegrit şi deteriorat de poluare. „Această măsură va duce la diminuarea circulaţiei cu 90%. Mi se pare un rezultat bun'” a declarat Ignazio Marino.

Limitarea circulaţiei în jurul celui mai mare amfiteatru construit în timpul Imperiului Roman se va confrunta, probabil, cu o opoziţie puternică, întrucât închiderea acestei axe rutiere riscă să agraveze traficul deja haotic din centrul capitalei italiene. Primarul Romei, care pentru a da un bun exemplu se deplasează cu bicicleta, susţine însă acest plan menit să transforme zona Forumurilor Imperiale în zonă pietonală.

Pentru a sărbători lansarea acestui proiect, Primăria Romei va organiza în noaptea de sâmbătă spre duminică o „Noapte a Forumurilor”, în cursul căreia se vor desfăşura numeroase concerte şi spectacole. Starea proastă a Colosseumului, care urmează să fie restaurat de o companie privată /Tod’s, a antreprenorului Diego Della Valle, care a pus la dispoziţie finanţări în valoare de 25 de milioane de euro/, face obiectul unor polemici care se desfăşoară de mai multe luni în Italia.

Numărul de vizitatori la Colosseum, a cărui construcţie a fost încheiată în anul 80 d.Hr., sub împăratul Titus, a crescut în zece ani de la un milion de vizitatori pe an la circa şase milioane, printre altele şi datorită succesului înregistrat de filmul „Gladiatorul” (2000), regizat de Ridley Scott.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aglomeraţie în vămi, zeci de mii de români din străinătate se întorc în România, pentru a-și petrece concediul

La Mangalia, ministrul Cristian David ne va arăta cum să investim în România economiile acumulate în anii de muncă în străinătate