in

Vaccinare Covid, viceministrul Sileri: „Dacă oamenii refuză vaccinul, este clar că trebuie introdusă obligativitatea”

Ministrul adjunct al Sănătății, Pierpaolo Sileri, a explicat cum va decurge vaccinarea în Italia și a afirmat că „va fi o formă de obligativitate”, dacă oamenii se vor opune.

„Vaccinurile sunt în curs de desfășurare: este clar că cineva va ajunge mai devreme, cineva mai târziu. Nu înseamnă că în ianuarie vom avea vaccinuri pentru 60 de milioane de italieni, înseamnă că va intra disponibilitatea. Vom lua 13% din toate dozele care vor ajunge în Europa și treptat vom proceda la distribuție. Aceasta înseamnă reducerea șanselor de contagiune începând de la cei mai fragili, cei mai vârstnici.” a declarat Sileri la emisiunea „Work in Progress” de la Radio Radio.

„Avem 14 milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani în Italia, din păcate am avut câteva zeci de mii de decese peste vârsta de 65 de ani. Este clar că ei sunt cei care trebuie protejați.

Protecția trebuie să înceapă cu populația mai în vârstă. Avem nevoie de o transparență maximă a datelor despre aceste vaccinuri pentru a face lucrurile mai bine înțelese. Cred că va fi multă aderență la vaccinare, mai mult decât cea a vaccinului antigripal „, a adăugat el.

Plecăm fără obligație – a concluzionat Sileri – și apoi vedem aderarea la vaccinare pe parcurs. Și dacă descoperim că oamenii nu doresc să primească vaccinul pentru că le este frică și doar 15% îl folosesc, este clar că trebuie folosită o formă de obligativitate, dar cred că nu va fi nevoie. De fapt, cred că o mare parte a populației, odată ajunși acolo, va cere vaccinul. Sper că vom obține dozele cât mai repede posibil ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Andrei Murariu, din Roma, candidat PSD în diaspora: ”Am o viziune tinerească și modernă!”

Resita spital

Româncă stabilită în străinătate, în şoc după ce şi-a văzut tatăl dezbrăcat pe holurile din spitalul groazei din Reşiţa: «Mi s-a oprit respirația»